Rīta Panorāma

Baidens paziņo par 425 miljonu dolāru vērtu palīdzību Ukrainai

Rīta Panorāma

Apmeklētājiem Vatikānā atkal apskatāms Belvederes Apollons

Klaipēdas ostā būvēs ūdeņraža ražotni

Klaipēdas ostā būvēs staciju ūdeņraža ražošanai un uzglabāšanai

Lietuvas kompānija "MT Group" Klaipēdas ostā būvēs staciju ekoloģiski tīra ūdeņraža ražošanai un uzpildei. Pirmā šāda veida projekta Baltijas valstīs izmaksas ir apmēram 10,5 miljoni eiro.

Stacija ūdeņraža ražošanai un uzpildei tiek būvēta pēc Klaipēdas ostas pārvaldes pasūtījuma un būs pirmā tāda veida stacija Baltijas valstīs.

Projekta īstenotāji informēja, ka daļu no saražotā "zaļā" ūdeņraža plānots izmantot ostas vajadzībām, bet daļu – dzelzceļam un autotransportam. Nākotnē to varēšot izmantot arī tirdzniecības kuģu degvielai, jo jūrniecības nozare pēdējo gadu laikā cenšas mazināt pārvadājumu radīto vides piesārņojumu un arvien plašāk izmanto alternatīvus degvielas veidus. 

Ražotnes pasūtītāja – Klaipēdas ostas pārvaldes – vadītājs Aļģis Lataks norādīja, ka osta ir gatava sniegt savu ieguldījumu vidi nepiesārņojošas enerģijas attīstībā Lietuvā un Eiropā. Savukārt būvniecības kompānijas pārstāvji uzsvēra, ka Klaipēdas osta ir stratēģiski nozīmīgs Lietuvas transporta mezgls un tai ir liels potenciāls kļūt par "zaļo" tehnoloģiju celmlauzi Baltijas reģionā. 

"MT Group" jau ir sākusi sagatavošanas darbus, un ūdeņraža stacijas būvniecības uzsākšana ir paredzēta 2025. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti