Latvijai varētu sniegt palīdzību sankciju kontrolē

Latvija ir viena no valstīm, kas veido Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu ar Krieviju un Baltkrieviju. Kopš liela apjoma sankciju ieviešanas šeit un citās ārējās robežas valstīs ievērojami pieaudzis muitas darbs. Līdz šim bija jākontrolē tikai ienākošās preces, bet kopš sankciju ieviešanas – arī izejošās.

Ceturtdien Rīgā viesojās Eiropas Savienības īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O’Salivans, kurš ar ārlietu ministri Baibu Braži pārrunājis aktuālo situāciju sankciju ieviešanas un kontroles jomās.

Taujāts, vai, viņaprāt, pierobežas valstu muitām būtu nepieciešama kāda palīdzība, O’Salivans uzsvēra, ka viņš pilnībā apzinās īpašo situāciju, kurā nonākušas pierobežas valstis un muitas iestādes.

"Man šķiet, ka mēs jau šobrīd piedāvājam lielu palīdzību. Es domāju, ka starp robežas līnijas valstīm ir ļoti laba sadarbība, apmaiņa ar pieredzi. Bet jūs varat būt pilnīgi droši par pilnīgu ES atbalstu, sargājot ne tikai savas, bet visas Eiropas Savienības teritoriju," pauda O'Salivans.

Taču uz jautājumu, vai tas varētu nozīmēt arī kāda veida finansiālu atbalstu, ES īpašais sūtnis atbildēja izvairīgi.

"Cilvēki vienmēr grib redzēt papildu līdzekļus, bet, tāpat kā jebkuram citam budžetam, arī Eiropas Savienības budžetam ir savi limiti. Bet esmu drošs, ka mēs apskatīsim, vai ir kādas iespējas finansiālam atbalstam Eiropas līmenī," viņš teica.

Ārlietu ministre Braže piebilda – jau esot sagatavota praktiska palīdzība muitas atbalstam. Darbs pie tās noris gan ar amerikāņu, gan Eiropas Savienības kolēģiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti