No Rīgas uz Šrilanku izved 55 000 tonnu sankcijām pakļautā Krievijas minerālmēslojuma

Ceturtdien ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pasaules pārtikas programmas atbalstu ceļā no Rīgas jūras līča uz Šrilanku devies kuģis "Asian Majesty" ar tajā esošo 55 000 tonnu minerālmēslojuma kravu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tas ir ceturtais sūtījums no Latvijas teritorijā iesaldētajiem Krievijas izcelsmes minerālmēsliem, kas pieder ES sankcijām pakļautiem uzņēmumiem. Iepriekšējie trīs sūtījumi, kopā 75 000 tonnu apmērā, 2023. gadā tika nogādāti Kenijai, Zimbabvei un Nigērijai.

ĀM norādīja, ka ANO Pasaules pārtikas programma turpina organizēt Latvijas teritorijā atlikušo, sankcijām pakļauto aptuveni 72 000 tonnas lielo minerālmēslojuma kravu izvešanu no Latvijas, lai palīdzētu tām valstīm, kurām šie produkti ir visvairāk nepieciešami.

Kā atzīmēja ministrijā, izmantojot to, ka ziedojuma galamērķa saskaņošana ir laikietilpīgs process, Krievija turpina izplatīt savu kara propagandu, nepamatoti pārmetot Latvijai un ES kopumā par to, ka tās bloķē minerālmēslojuma kravu ziedošanu un pakļauj pārtikas trūkuma riskam valstis, kas cieš no pārtikas drošības apdraudējuma.

Kā vēstīts, valdība 2022. gada 6. decembrī atsaucās ANO lūgumam mazināt Krievijas kara Ukrainā radītās negatīvās sekas un palīdzēt risināt pārtikas krīzi Āfrikas, Latīņamerikas un Dienvidāzijas valstīs.

Valdība atbalstīja ES sankcijām pakļautajiem uzņēmumiem piederošā minerālmēslojuma ziedošanu, izmantojot ANO Pasaules pārtikas programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti