Par šī gada labākajām sociālās uzņēmējdarbības iniciatīvām atzīst biedrību «Tavi draugi» un platformu «Bourzma»

Par šī gada labākajām sociālās uzņēmējdarbības iniciatīvām atzītas biedrība "Tavi draugi" un radošās ilgtspējības platforma "Bourzma", informēja konkursa "Tam labam būs augt" rīkotāju pārstāve Līga Ivanova.

Konkursa žūrijas balvu saņēma biedrība "Tavi draugi" ar ideju nederīgos ziedotos priekšmetus atjaunot un iznomāt kā inventāru.

Savukārt skatītāju balsojumā par labāko tika atzīta radošās ilgtspējības platforma "Bourzma" ar ieceri izveidot tekstila augšupstrādes darbnīcu ilgtspējīga apģērba radīšanai.

Katrs uzvarētājs no konkursa organizatoriem - Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas un "Luminor" bankas - saņēma naudas balvu biznesa attīstībai 4000 eiro vērtībā.

Konkursa "Tam labam būs augt" finālā šogad sociālās uzņēmējdarbības idejas prezentēja desmit esošie un topošie sociālie uzņēmēji. Kopumā šogad konkursā tika saņemti 92 pieteikumi.

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Regita Zeiļa stāstīja, ka noteikt desmit finālistus bija īpaši grūts uzdevums, taču tas ir labs rādītājs, jo apliecina, ka sociālās uzņēmējdarbības joma kļūst arvien populārāka un spēcīgāka.

Konkursa finālistiem tika piešķirtas arī vairākas simpātiju balvas. Attīstības finanšu institūcija "Altum" savu balvu piešķīra biedrībai "Krapes muiža" no Ogres novada ar ideju par vides labiekārtošanu lauku tūrisma veicināšanai un makšķerēšanas vietas izveidi cilvēkiem ratiņkrēslā.

Tikmēr sociālās uzņēmējdarbības pionieris Latvijā "Otrā Elpa" balvu pasniedza "Mombee.lv" - platformai, kur saņemt informatīvo, emocionālo un praktisko atbalstu topošajiem un jaunajiem vecākiem, īpaši māmiņām ar pēcdzemdību depresiju.

Savukārt "Luminor" banka apbalvoja jūrmalnieces Elīnas Zanderes iniciatīvu "Veselība katrā kumosā", kas piedāvā specializētas pārtikas ražošanu cilvēkiem pēc onkoloģiskām un citām saslimšanām.

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija savu simpātiju balvu piešķīra uzņēmumam "IziPizi" no Ogres novada ar ieceri pilnveidot pārtikas pakomātu tīklu Latvijā ražotās un audzētās pārtikas noieta veicināšanai.

Konkursa rīkotāji atgādina, ka pagājušajā gadā konkursa žūrijas balvu saņēma ogrēnietes Zanes Bērziņas iniciatīva "Vai viegli uzvilkt bikses?". Pēc viņu teiktā, šī iniciatīva patlaban stabili darbojas kā sociālais uzņēmums "Vilbers" un ražo specializētu apģērbu cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Savukārt skatītāju balsojumā par labāko tika atzīta "BJMK Rokskola" - sociālais uzņēmums no Jelgavas, kas piedāvā alternatīvu mūzikas izglītību atbalstošā vidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti