Pārbūvēs vairākas Rīgas dzelzceļa stacijas; izmaksas nedaudz zem 30 miljoniem eiro

Paredzēts pārbūvēt Bolderājas, Dauderu, Sarkandaugavas, Šķirotavas, Zemitānu un Ziemeļblāzmas stacijas – tā ar mobilitātes punktu projektu vairākās Rīgas dzelzceļa stacijās ceturtdien, 17. oktobrī, sabiedrību iepazīstināja Rīgas pašvaldība.

Mobilitātes punkti ir dzelzceļa staciju pārbūves projekti, kuru mērķis ir nodrošināt dažādu transporta veidu efektīvu izmantošanu un piekļuvi atšķirīgajiem transporta veidiem. Proti, lai dzelzceļa stacijai varētu ērti piekļūt gan autobraucēji, gan velobraucēji un gājēji, kā arī elektroskrejriteņu lietotāji.

Mērķis ir mazināt vajadzību pēc privāto auto izmantošanas.

 

Par mobilitātes punktu projektu stāsta Rīgas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Slimbahs
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

"Lielākoties projekta mērķis joprojām ir tāds pats (..) – veicināt iedzīvotāju pārvietošanās paradumu maiņu, un attiecīgi, izveidojot ērtu, kvalitatīvu un foršu infrastruktūru, to izmantot, braucot ar sabiedrisko transportu dažāda formāta veidos," par mobilitātes punktu projekta nozīmi pastāstīja Rīgas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Slimbahs. Kopējā projekta summa esot "nedaudz zem 30 miljoniem" eiro, projekts jāīsteno līdz nākamā gada novembra beigām. Slimbahs pasvītroja, ka pašlaik tiek izmantots Eiropas fondu finansējums.

Kas būs šajos mobilitātes punktos? Zemitānu stacijas gadījumā paredzēts tas, ko autori dēvēja par "Kiss&Ride" tipa stāvvietu. Proti, vieta, kur autovadītāji var izlaist pasažierus, bet nedrīkst atstāt mašīnu. Savukārt attiecībā uz Sarkandaugavas staciju tika pieminētas invalīdu autostāvvietas. Dauderu stacijas pārbūves projektā paredzētas gan invalīdu autostāvvietas, gan arī gājēju zonas labiekārtošanas pasākumi.

Katras stacijas projekts ir ar savām īpatnībām, tās nebūs vienādas visā pilsētā. Šī projekta ietvaros tiks izveidotas jaunās sabiedriskā transporta pieturvietas Šķirotavas stacijas tuvumā. Kopumā projektā iecerētas gan labierīcības, gan arī dzeramūdens krāni, gan arī vienkārši ielu seguma atjaunošana.

Laima Kudiņa no biroja “Vertex projekti" par mobilitātes punktiem
00:00 / 00:11
Lejuplādēt

"Visās stacijās visām velonovietnēm paredzēts izveidot videonovērošanu un, jā, visās stacijās arī jauns apgaismojums, daļēji komunikāciju pārbūve, kur tas ir nepieciešams,"

par kopīgiem elementiem, kas būs visās pārbūvētajās stacijās, sacīja Laima Kudiņa no biroja "Vertex projekti."’

Projekta autori norādīja, ka šobrīd, tā dēvētajā diskusiju posmā, autori meklē idejas un padomus no iedzīvotājiem, pēc tam sāksies būvniecības process. Nākamā gada novembrī projektam jābūt pabeigtam. Pēc Bolderājas, Dauderu, Sarkandaugavas, Šķirotavas, Zemitānu un Ziemeļblāzmas staciju pārbūves sāksies darbs pie citu Rīgas staciju aprīkošanas ar mobilitātes punktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti