Itālija izmeklē aizdomas par «Google» negodīgu praksi personas datu apstrādes atļaujas pieprasīšanā

Šodien Itālijas konkurences iestāde paziņoja, ka uzsāk izmeklēšanu pret tīmekļa meklētāju "Google" un tās īpašnieku "Alphabet" aizdomās par agresīvu un negodīgu komercpraksi, kas saistīta ar lietotāju personas datu apstrādi.

Konkurences iestādes vērtējumā par negodīgu praksi uzskatāmi "Google" pieprasījumi lietotājiem piekrist datu apstrādei, lai sasaistītu vairākus tās pakalpojumus.

Iestādes paziņojumā teikts, ka pieprasījumu piekrist datu apstrādei pavada nepilnīga un maldinoša informācija, kura var ietekmēt to, vai un cik ļoti tiek dota piekrišana.

ASV tehnoloģiju milzis lūdz lietotāju atļauju, lai ievāktu un izmantotu lietotāju datus tādu pakalpojumu kā "Google" meklētāja vai "YouTube" sasaistē.

Taču konkurences iestādes vērtējumā "Google" pieprasījums dot atļauju datu apstrādei tiek piedāvāts veidā, kas var ierobežot lietotāju izvēles brīvību.

Atzinīgi lēmumu sākt izmeklēšanu novērtējusi patērētāju tiesību aizstāvības organizācija "Federconsumatori". "Google" pārstāvis paziņojumā norādījis, ka iepazīsies ar lietu un sadarbosies ar konkurences iestādi.

Saskaņā ar Itālijas likumu uzņēmumiem, kam konstatē patērētāju tiesību pārkāpumu, draud naudas sods piecu tūkstošu līdz 10 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti