Rīta Panorāma

Turpinās iedzīvotāju evakuācija no Doneckas apgabala Ukrainā

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu

Elektroauto imports no ĶTR Eiropā rada arī loģistikas problēmas

Ķīnas elektroauto imports Eiropā rada arī loģistikas problēmas

Strauji pieaugošais elektromobiļu imports no Ķīnas Tautas Republikas ne tikai apdraud Eiropas ražotājus, bet arī sāk radīt loģistikas problēmas. Beļģijas ostā Zēbrigē bažījas, ka jauno mašīnu stāvlaukumi drīz būs pārpildīti.

Vienā no Eiropas lielākajām ostām gadā tiek importēti apmēram trīs  miljoni transportlīdzekļu, un patlaban katrs ceturtais ir elektroauto. Tāpēc nācies attīstīt infrastruktūru, tai skaitā uzbūvēt 11 vēja turbīnas, kas nodrošina akumulatoru uzlādi, un izstrādāt stingras kvalitātes kontroles procedūras.

Zēbrige kļuvusi par lielu elektromobiļu centru, bet tās milzīgās autostāvvietas drīz būs pārpildītas, jo jaunajām mašīnām grūti atrast pircējus.

Pērnā gada jūlijā Eiropā šādu jaunu reģistrētu transporta līdzekļu īpatsvars bija apmēram 13,5 %, bet šāgada jūlijā par apmēram 1,5 % mazāks.

Eksperti norāda, ka lielākā daļa pilnībā elektrisko automobiļu nāk no Ķīnas, jo šajā valstī ir tehnoloģijas un izejmateriāli, un arī lielākā daļa Eiropas kompāniju savas mašīnas ražo Āzijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti