Šodienas jautājums

Zīmju valodā. Šodienas jautājums: Jauno peronu izbūve – kāpēc kavējas?

Šodienas jautājums

Zīmju valodā. Šodienas jautājums. Vai jāmazina ierēdņu skaits, un kas notiks ar algām valsts pārvaldē?

Šodienas jautājums: Vai jāmazina ierēdņu skaits, un kas notiks ar algām valsts pārvaldē?

Kronbergs: Speciālo reisu izmantošanai turpmāk būs ļoti augsti kritēriji

Nākamajā nedēļā saskaņošanas procesā nonāks jaunie noteikumi speciālo reisu izmantošanai amatpersonu komandējumu laikā, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" apgalvoja jaunais Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs. Lai amatpersona, dodoties komandējumā, varētu izmantot speciālos reisus, būšot noteikti ļoti augsti kritēriji, sacīja Kronbergs.

Valsts kancelejas vadītājs skaidroja, ka atbildība jāuzņemas arī kancelejas kolēģiem. Viņš uzsvēra, ka speciālo reisu izmantošanai iepriekš nav bijis attiecīga regulējuma, taču tagad tas ir izstrādāts.

"Noteikumi ir izstrādāti, esmu atrādījis, pārrunājis tos ar Valsts prezidenta kanceleju, Saeimu un ministrijā. Nākamnedēļ noteikumi būs ievietoti datu saskaņošanas procesā un būs pieejami gan sabiedrībai, gan medijiem," pauda Kronbergs.

Viņš sacīja, ka speciālo reisu izmantošanai būšot ļoti augsti kritēriji.

"Pie ļoti nopietnām situācijām, dažādām krīzēm vai ja ir izsaukusi Eiropadome – ja noteiktu stundu skaitu nebūs pieejams komercreiss, tikai tad varēs šādu reisu izmantot," sacīja Valsts kancelejas vadītājs.

Paralēli tikšot vērtēts arī ekonomiskais pamatojums. Kronbergs minēja, ka noteiktais stundu skaits varētu būt 12 stundas, taču par to vēl diskutēs.

KONTEKSTS:

Valdība 9. jūlijā slēgtā sēdē nolēma pazemināt amatā Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski saistībā ar pārkāpumiem bijušā premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") speciālo avioreisu lietā. Citskovskim piedāvāts Valsts kancelejas Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja amats, bet viņš paziņoja, ka "pazemojošus piedāvājumus" nepieņems, līdz ar ko atteiksies arī no piedāvātā amata un pārsūdzēs valdības nolemto.

15. jūlijā Citskovskis paziņoja, ka pamet darbu Valsts kancelejā.

23. jūlijā valdība lēma Valsts kancelejas direktora amatā pārcelt Zemkopības ministrijas valsts sekretāru Raivi Kronbergu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti