Panorāma

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj Krievijas uzņēmēju un komiķi

Panorāma

Panorāma

Latvijas uzņēmums plūc laurus starptautiskā konkursā

Latvijas kompānija plūc laurus starptautiskā konkursā

Latvijas kompānija uzvarējusi vienā no pasaulē lielākajiem jaunuzņēmumu konkursiem, kas norisinās Apvienotajos Arābu Emirātos. Uzņēmums "Longenesis" nodarbojas ar digitālās veselības tehnoloģijām, un tā pakalpojumus jau šobrīd izmanto arī vairākas no lielajām ārstniecības iestādēm Latvijā. Ko uzņēmumam nozīmē šāds panākums?

Jaunuzņēmums "Longenesis" darbojas digitālās veselības jomā. Tā mērķis – ar datu palīdzību ļaut ātrāk ārstēt cilvēkus.

"Tas ir tāds "Lego" klucīšu savilcējs, kurā slimnīca pat pāris stundu laikā var uztaisīt jaunu pacienta atbalsta iniciatīvu, kur pacientam caur telefonu, datoru vai planšeti ir pieejama tā personalizētā informācija – kas viņam jādara, kas viņam jāsaka, kas viņu sagaidīs. Gan arī elektroniskā dienasgrāmata vai citas aptaujas forma, lai tos datus interpretētu ārsti," stāstīja "Longenesis" līdzdibinātājs un izpilddirektors Emīls Sjundjukovs.

Kompānijas pārstāvji pašlaik atrodas Apvienotajos Arābu Emirātos, Dubaijā, kur notiek jaunuzņēmumu konkurss "Expand North Star 2024". "Longenesis" izcīnīja uzvaru apmēram 1000 jaunuzņēmumu konkurencē.

"Tādā smagā jomā kā medicīna, kur bieži uzņēmumi strādā ar valsts institūcijām un ļoti lielām organizācijām, tā atzinība, ka pasaulē viņu risinājums tiek novērtēts, var ļoti, ļoti palīdzēt. Gan investori, gan potenciāli klienti, redzot šādus sasniegumus, protams, daudz nopietnāk skatās uz šādu potenciālu sadarbības partneri," sacīja Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ernests Jenavs.

"Ļoti svarīgi, manuprāt, ir tas, ka Latvijas vārds izskanēja no lielās skatuves tik lielā pasākumā.

Un, es ceru, ka tas kalpos gan par "uzdrošinājumu" mūsu uzņēmumiem skatīties plašāk un tālāk pāri robežām un arī, protams, mēs redzam to interesi no vairākiem uzņēmumiem veselības aprūpes sektorā.

Pat no igauņiem, kuri nāk un skatās par to, ka "oho, jums Latvijai ir šādas inovācijas"," sacīja Sjundjukovs.

"Longenesis" pakalpojumu izmanto gan Tuvajos Austrumos, kur notiek jaunuzņēmumu konkurss, gan arī Eiropā. Tai skaitā Latvijā, piemēram, Bērnu slimnīcā, kur tas kalpo kā rīks gan anamnēzes ievākšanai, gan arī pacientu apmierinātības anketas aizpildīšanai.

"Tas ir, lai aizvietotu to, ka vecākiem būtu ar roku jāpilda aptaujas anketa, pēc tam kādam ar roku manuāli būtu jāsavada šie dati datorā. Pēc tam kādam šie faili būtu jāanalizē. Šeit tas viss ir elektronizēts. Tas nodrošina pēc iespējas to, ka tas ir anonīmi. Tas nodrošina laika resursus. Tas nodrošina to, ka vecāks saņem saiti un sev ērtā laikā tajā pašā viedtālrunī izpilda šo aptaujas anketu," stāstīja Bērnu slimnīcas Pacientu pieredzes vadības daļas vadītāja Linda Lagūna.

Par uzvaru jaunuzņēmumu pasākumā Apvienotajos Arābu Emirātos kompānija saņēmusi 100 tūkstošu ASV dolāru balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti