Ukrainas ekonomiskā brīvība noslīd līdz 150. vietai pasaulē

Ukrainas ekonomiskā brīvība ir samazinājusies, un valsts šajā jomā ir noslīdējusi līdz 150. vietai pasaulē, liecina ietekmīgā Kanādas Freizera ekonomikas institūta šonedēļ publiskotais jaunākais pētījums.

Ukrainas ekonomiskā brīvība noslīd līdz 150. vietai pasaulē
00:00 / 00:44

Pētnieku izveidotajā ekonomiskās brīvības reitingā ņemti vērā kopumā 5 rādītāji: valdības īpatsvars ekonomikā (izdevumi, nodokļi un valsts uzņēmumu skaits), tiesiskums un īpašuma tiesību aizsardzība, darba tirgus un uzņēmējdarbības regulējums, valsts valūtas uzticamība un starptautiskās tirdzniecības brīvība.

Ukraina Kanādas Freizera ekonomikas institūta reitingā ierindojās 150. vietā starp 165 valstīm un teritorijām. Pagājušajā gadā Ukraina šajā reitingā ieņēma 113.vietu.

Kā norāda pētnieki, Ukrainas lejupslīde reitingā bija paredzama, ņemot vērā to, ka tas balstās uz datiem par 2022. gadu. Proti reitings atspoguļo vērtējumu par Krievijas pilna mēroga iebrukuma un ar to saistīto parādību un lēmumu ietekmi uz Ukrainas ekonomisko brīvību.

Pirmo vietu šajā reitingā ieņem Honkonga. Savukārt Singapūras, Šveices, Jaunzēlandes un ASV radītāji ļāvuši šīm valstīm ierindoties pirmajā pieciniekā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti