Arvien vairāk amerikāņu samazina iepirkšanās apjomus

ASV mazumtirgotāju pārdošanas apjomi maijā pieauga pavisam nedaudz, un mazumtirgotāji norāda uz apgrozījuma sarukumu.

Pagājušajā mēnesī ASV mazumtirgotāju pārdošanas apjomi pieauga vien par 0,1%, un tas liecina, ka amerikāņu patēriņa paradumus spēcīgi ietekmē augstā inflācija un paaugstinātas procentu likmes, vēsta CNN.

Pārdošanas apjomi visvairāk samazinājās degvielas uzpildes stacijās, bet vislielākie tēriņi bija specializētajos sporta preču, grāmatu un mūzikas instrumentu veikalos, kuru apgrozījums pagājušajā mēnesī pieauga par 2,8%.

Lai gan ASV inflācija ir samazinājusies, salīdzinot ar pirms diviem gadiem sasniegto 40 gadu maksimumu, tomēr tā joprojām ir augsta.

Tikmēr procentu likmes ir sasniegušas augstāko līmeni gandrīz ceturtdaļgadsimtā, jo Federālo rezervju sistēma 2022. gadā sāka agresīvu likmju celšanas kampaņu, lai ierobežotu cenu kāpumu.

Mājsaimniecību uzkrājumi, kas tika izveidoti pandēmijas laikā, sarukuši un, iespējams, jau ir izsmelti.

Vairāki lielākie ASV tirgū strādājošie mazumtirgotāji sākuši samazināt cenas, jo jūt apgrozījuma sarukumu. Viņi ziņo, ka sākotnēji ar grūtībām saskārās amerikāņi ar zemākiem ienākumiem, bet tagad pirkumu sarukums vērojams arī patērētāju grupā ar vidējiem ienākumiem un arī patērētāji ar augstākiem ienākumiem sāk meklēt izdevīgākos piedāvājumus.

Arī augstākās klases mazumtirgotāji ir cēluši trauksmi par plašu un ilgstošu luksusa patēriņa samazināšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti