«Google» ziņu izlasē izmantos LSM.lv, «Tvnet.lv» un «La.lv» ziņas

"Google" Baltijas valstīs uzsāks kūrēto tiešsaistes ziņu pieredzes un licencēšanas programmu "Google ziņu izlase" (Google News Showcase), tādējādi atbalstot arī vietējos plašsaziņas līdzekļus Latvijā. Programma tiks īstenota sadarbībā ar Latvijas Televīziju, "LA/TV24" grupu un "Tvnet Grupa", izmantojot ziņas no to veidotajām vietnēm "LSM.lv", "Tvnet.lv" un "La.lv", informēja "Google" komunikācijas konsultante.

"Google" ziņu platformas veidos Ziņu izlases paneļus, kas būs redzami "Google News" "Android", "iOS" ierīcēs un tīmeklī, kā arī "Discover" panelī "iOS" un "Android". Šie paneļi ļauj lasītājiem iesaistīties saturā un novirza viņus uz pilniem rakstiem ziņu vietnēs.

Ziņu izlase tāpat ietver funkciju, kas ļauj lietotājiem piekļūt limitētam maksas satura daudzumam. Šo funkciju finansiāli sedz pats "Google", lai mudinātu lasītājus izpētīt vairāk satura un, iespējams, to abonēt. Latvijā "Tvnet.lv" lasītāji varēs izmantot ierobežotu maksas satura apjomu, kas pieejams Ziņu izlases paneļos.

Globāli "Google" ir noslēguši Ziņu izlases līgumus, ietverot vairāk nekā 2 700 publikāciju un paplašinot darbību 30 valstīs.

Šī projekta uzsākšana ir daļa no "Google" plašākas apņemšanās atbalstīt plašsaziņas līdzekļu industriju Latvijā un Baltijas reģionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti