Rīta Panorāma

ES piemēros nodevas Ukrainas olām un auzām

Rīta Panorāma

Intervija ar RSU Sabiedrības veselības institūta direktori Andu Ķīvīti-Urtāni

"Nvidia" kļuvusi par pasaules vērtīgāko kompāniju

Par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu kļūst ASV tehnoloģiju kompānija «Nvidia»

ASV tehnoloģiju kompānija "Nvidia" kļuvusi par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu pēc tam, kad tās akciju cena otrdien sasniedza visu laiku augstāko līmeni.

"Nvidia" akciju cena otrdien, 18. jūnijā, pārspēja "Microsoft", bet šā mēneša sākumā apsteidza "Apple".

Uzņēmums "Nvidia" ražo datoru mikroshēmas, kas nepieciešamas mākslīgā intelekta programmatūrai, un pieprasījums pēc tās produktiem pēdējos gados ir palielinājis tās pārdošanas apjomu un peļņu. Daudzi investori uzskata, ka "Nvidia" ienākumi var pieaugt vēl vairāk, taču daļa apšauba akciju vērtības augsto novērtējumu.

Mikroshēmu ražotāja akcijas pieaugušas par 3,5%, tirgus kapitalizācijai palielinoties līdz 3,34 triljoniem ASV dolāru. Tādējādi uzņēmums apsteidzis "Microsoft", kura vērtība ir 3,32 triljoni ASV dolāru. Tikmēr "Apple" akcijas kritušās par 1,1%.

Konkurence starp mākslīgā intelekta izstrādātājiem ir sīva. "Microsoft", "Google" īpašniece "Alphabet", "Meta" un "Apple" ir tikai daži no tehnoloģiju smagsvariem, kas cīnās, lai radītu pasaulē labākos produktus. Un šī konkurence dod labumu "Nvidia", kas dominē lielākajā daļā mākslīgā intelekta mikroshēmu tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti