Prezidents: Būs daudz drāmu budžeta veidošanā, bet drošības prioritātes uzstādījums ir pareizs

Budžeta veidošanas process nekad nav vienkāršs, un arī nākamā gada budžeta veidošanas procesā "redzēsim daudz drāmu", bet valdības uzstādījums nākamgad noteikt vienu prioritāti – valsts drošību, ir pareizs, tā trešdien, 19. jūnijā, pēc tikšanās ar premjerministri medijiem atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs, kurš vairākās valdībās bija ārlietu ministrs, norādīja, ka budžeta veidošanas process nekad nav bijis vienkāršs, un, ja valdība pasaka, ka būs tikai viena prioritāte, bet ir daudz vajadzību, ministrijām un sabiedrībai būs grūti to pieņemt.

Tagad, kad drošība ir nodefinēta kā galvenā prioritāte, ministrijas centīsies ar drošību pamatot daudzus pieprasījumus, kas ir cilvēciski saprotami, būs lietas, par kurām notiks diskusijas, gan izglītības, gan nodokļu politikas kontekstā, vērtēja prezidents.  

"Redzēsim daudz drāmu pie budžeta veidošanas, bet uzstādījums ir pareizs," pauda Rinkēvičs.

Viņš arī piebilda, ka ir lietas, kas neprasa daudz naudas, piemēram, birokrātijas mazināšana, kas palīdzētu uzņēmējiem, tā prasa tikai "ar vēsu galvu pieiet regulējumiem", kuri, iespējams, nav nepieciešami.

Rinkēvičs arī aicināja valdību pievērst vienādu uzmanību gan ārējai, gan iekšējai drošībai.

Tāpat prezidenta ieskatā budžeta veidošanas procesā ir jāizvērtē, vai viss, kam patlaban tiek tērēta nauda, jāturpina darīt arī turpmāk. Prezidenta ieskatā, veicot šādu izvērtējumu, atradīsies kāda programma, kur izdevumus varēs "apcirpt".

"Man ir ļoti viegli dot labus padomus. Es pats esmu bijis budžeta veidošanas procesā gadu gadiem. Es zinu, cik tas dažreiz ir samocīti un samudžināti, un kādi dažreiz ir pēdējā mirkļa lēmumi. Bet, manuprāt, sākums ar vienu prioritāti, skaidri definētu, ir," sacīja prezidents.  

KONTEKSTS:

Valsts budžeta prioritāte nākamgad un vidējā termiņā būs valsts drošība, kas nozīmē, ka priekšlikumus prioritārajiem pasākumiem iesniegs tikai Aizsardzības un Iekšlietu ministrijas. Pārējām nozarēm nauda papildu vajadzību finansēšanai jāmeklē savos resursos vai citos avotos, konceptuāli vienojās valdība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti