Rīta Panorāma

Telefonintervija ar ārlietu ministri Baibu Braži

Rīta Panorāma

Intervija ar flokšu selekcionāri un kolekcionāri Tatjanu Kočāni

Intervija ar "Tet" valdes priekšsēdētāju Uldi Tatarčuku

«Tet» vadītājs: Esošās struktūras dēļ bezjēdzīgi konkurējam ar LMT

Esošās struktūras dēļ telekomunikāciju un sakaru uzņēmumi "Tet" un "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) šobrīd bezjēdzīgi konkurē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks. 

Abu uzņēmumu līdzīpašnieki ir Latvijas valsts un Zviedrijas uzņēmums "Telia Company" ("Telia"), un līdz rudenim vēl risināsies akcionāru sarunas par "Tet" un LMT turpmāko attīstību. 

Tatarčuks piekrita ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (Zaļo un zemnieku savienība) apgalvojumam, ka esošā akcionāru struktūra liedz uzņēmumam straujāk attīstīties.

"Esošās struktūras dēļ bezjēdzīgi konkurējam ar LMT. Viņi konkurē ar mums, mēs ar viņiem. Piemēram, mums katram ir sava televīzijas platforma. Ja "Samsung" operētājsistēmā veic kādas izmaiņas, tad mūsu tehniskā komanda pielāgojas "Tet" pusei un viņu komanda to pašu dara LMT pusē," piemēru minēja Tatarčuks.

Viņš norādīja, ka arī citi telekomunikāciju operatori apvienojas un veido plašāku pakalpojumu klāstu.

"Tet" gan neesot atsūtīti iespējamie pārmaiņu scenāriji, bet Tatarčuks aicināja sekot līdzi oficiālajiem valdības komentāriem, nevis baumām, kas parādās publiskajā telpā. Tāpat jāņem vērā, ka daudz informācijas šajā sakarā ir konfidenciāla. 

"Šī diskusija nevar būt ļoti publiska, nav arī pamanīts, ka citi uzņēmumi rīkotu tautas sapulces, lai apspriestu uzņēmumu attīstību. Jāsaprot, ka ir liela konkurence šajā jomā," akcentēja Tatarčuks.

Taču Tatarčuks kā "acīmredzamāko scenāriju" saskata integrētā sakaru pakalpojuma piedāvātāja izveidošanu. "Tad būtu lielāki ieguvumi un mazāk risku," viņš piebilda.

Integrētā operatora izveides gadījumā pakalpojumi kļūtu lētāki, par to liecina arī ārvalstu, piemēram, Beļģijas pieredze. Tas nozīmētu, ka klients iegūtu vienu pakalpojuma sniedzēju visām iekārtām, kas ir pieslēgtas internetam. Bet uzņēmums varētu plānveidīgāk veidot tīkla drošības risinājumus. 

"Ir ļoti labi un svarīgi, ka šī diskusija starp akcionāriem notiek, tā ir ilgusi vairākus gadus. Ceram, ka akcionāri atradīs iedvesmu, enerģiju un drosmi pieņemt lēmumus uzņēmumu attīstībai," pauda Tatarčuks.

Ja LMT un "Tet" apvienotu, tas prasītu gadu, divus. "Neatkarīgi no akcionāru izvēlētā scenārija, esam tam gatavi," sacīja Tatarčuks.

KONTEKSTS:

Valdība otrdien, 16. jūlijā, slēgtā sēdē vienojās par tālākajiem sarunu scenārijiem ar telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" un mobilo sakaru kompāniju "Latvijas Mobilais telefons" otru akcionāru – Zviedrijas uzņēmuma "Telia Company" ("Telia"). Ekonomikas ministrijai oktobra vidū būs jāziņo valdībai par šo sarunu rezultātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti