Brīvības ielas 68. nama izsole Rīgā piesaista lielu interesi – tas pārdots par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nams Brīvības ielā 68, Rīgā, izsolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Interesi par nama iegādi izrādīja septiņi investori.

Izsole norisinājās no 20. augusta līdz 19. septembrim, informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. Dinamiskas solīšanas rezultātā īpašums ar 149 soļiem nosolīts par 4,19 miljoniem eiro.

Kā norādīja Vārna, lai gan ēkas atjaunošanā ir krietni jāiegulda, tās vēsturiskais šarms un atrašanās vieta pilsētas centrā padarījusi to īpaši pievilcīgu investoriem.

Īpašums Brīvības ielā 68 ir vēsturiski nozīmīgs nams, kas tika uzcelts 1903. gadā pēc arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta. Īpašums 1940. gadā tika novēlēts valstij ar mērķi atbalstīt Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) studentus, un līdz šim īpašuma tīrie ienākumi tika izmantoti tehnikuma audzēkņu atbalstam un mācību līdzekļu papildināšanai. Īpašums ilgstoši atradās privāta uzņēmuma apsaimniekošanā, bet pēc nesakārtota tehniskā stāvokļa konstatēšanas VNĪ pārņēma tā pārvaldību.

No īpašuma pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks novirzīti RVT studentu atbalstam un mācību līdzekļu papildināšanai, turpinot īstenot nama īpašnieku Jāņa un Līzes Vīrs sākotnējo gribu,

norādīja Vārna. 

Kopējā īpašuma platība ir 6944,8 kvadrātmetri, un tas atrodas uz 1743 kvadrātmetru zemesgabala, kas nodrošina plašas attīstības iespējas. Īpašuma vēsturiskais un kultūrvēsturiskais statuss ne vien piešķir tam papildu vērtību, bet arī nosaka noteiktus izmantošanas ierobežojumus.

Īpašumam ir pieejami visi nepieciešamie inženiertehniskie tīkli, un tas šobrīd ar vairākiem aktīviem ilgtermiņa īres līgumiem ticis izmantots gan komerciāliem, gan dzīvojamiem nolūkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti