Investoru intereses trūkuma dēļ plāno samazināt Maskavas nama izsoles sākumcenu

Pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, plašāk pazīstamu kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi. Tādēļ "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) plāno samazināt sākumcenu par 20%, lai veicinātu lielāku investoru iesaisti un nodrošinātu veiksmīgu izsoles norisi, informēja VNĪ.

Plānots, ka lēmums par cenas samazināšanu tiks pieņemts ne agrāk kā 24. septembrī, pēc tam atkārtotu izsoli paredzēts izsludināt 1. oktobrī. Kā ziņots, pirmās izsoles sākumcena bija 3,57 miljoni eiro, un visus izsolē gūtos līdzekļus paredzēts ziedot palīdzības sniegšanai Ukrainai. 

"Neskatoties uz paveikto lielo darbu no VNĪ puses, uzrunājot potenciālos investorus un nekustamā īpašuma darījumu starpniekus, šobrīd esošā izsoles cena nav pietiekami pievilcīga tirgus dalībniekiem. Īpašuma lietošanas specifika, kas orientēta uz kultūras un dažādu pasākumu norises funkcijām, neatbilst pašreizējam pieprasījumam, tāpēc potenciāli nākamajam ēkas īpašniekam, veicot papildu investīcijas ēkā, tā būtu jāpielāgo funkcijai, kas varētu labāk atbilst gan vietējā, gan starptautiskā tirgus prasībām," skaidroja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

VNĪ norādīja, ka Maskavas nams, kas uzcelts 1976. gadā un atjaunots 2002. gadā, ir piecstāvu ēka ar vienu pazemes stāvu un kopējo platību 4482,4 kvadrātmetri. Ēka ir pazīstama ar savu unikālo arhitektūru un līdz šim kalpojusi par vietu dažādiem kultūras un biznesa pasākumiem, tostarp teātra izrādēm un kinoseansiem. Ēkas lokācija Rīgas centrā nodrošina vieglu piekļuvi gan kājāmgājējiem, gan transportlīdzekļiem, jo to ieskauj galvenās pilsētas ielas – Marijas, Alfrēda Kalniņa, Kr.Barona un Merķeļa ielas.

Potenciālie investori tiks aicināti piedalīties jaunajā izsolē, kas varētu sākties 1. oktobrī pēc lēmuma par cenas samazināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti