Lai rastu vairāk naudas veselības aprūpei, prezidents mudina pārskatīt slimnīcu pārvaldību

Papildu naudu veselības aprūpei var iegūt, arī pārskatot slimnīcu pārvaldības modeli, tā pēc tikšanās ar premjerministri Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība") pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tas būtu svarīgs signāls sabiedrībai, ka var ne tikai palielināt nodokļus, bet arī atrast finansējumu iekšējos resursos.

Prezidents atzina, ka šobrīd ir publiski izskanējušas idejas par vēža pacientu atbalstu, kas ietver zāļu kompensācijas apmēra palielināšanu un Vēža fonda ieviešanu. Rinkēvičs gan vēlētos redzēt konkrētus priekšlikumus, lai varētu vērtēt veselības ministra Hosama Abu Meri (Jaunā Vienotība") piedāvājumu. 

Rinkēvičs uzsvēra, ka sistēmas uzlabojumiem nepieciešams atrast finansējumu un, viņaprāt, tas būtu jāmeklē arī iekšējos resursos.

"Manā izpratnē ir jāpaskatās, vai mums tiešām ir vajadzīgs tāds pārvaldības modelis slimnīcās, kas nav kapitālsabiedrības klasiskā izpratnē. Tur mums ir valdes, tur mums ir padomes. Varbūt, ka varam ietaupīt tur. Vai tas iedos papildus naudu, kas nosegs visas problēmas? Noteikti ne. Bet tas iedos signālu sabiedrībai," pauda Rinkēvičs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti