Pētījums: Ķīnas internetveikalu preces var būt bīstamas

Plaša izvēle un zemākas cenas nekā vietējos veikalos – šie faktori padarījuši internetveikalus "Temu" un "Shein" īpaši pievilcīgus pircējiem. Taču, kā pētījumā secina Dānijas Patērētāju padome, ne viena vien no internetveikalā "Temu" pieejamajām precēm ir ne tikai ar defektiem, bet pat veselībai bīstama.

Bērnu rotaļlietas ar defektiem, tālruņu lādētāji, kas var izraisīt elektrošoku, un saules aizsargkrēmi ar hormonu darbību traucējošām ķīmiskām vielām. Šie, kā norādīts pētījumā, ir tikai daži no produktiem, ko pārdod Ķīnas interneta veikals "Temu". 

Pētījumā tika pārbaudīta interneta veikalā nopērkamo preču kvalitāte un drošums. Tajā secināts, ka lielākajai daļai jeb 11 no 15 pārbaudītajām  rotaļlietām bija būtiski drošības trūkumi, piemēram, mazas detaļas, ar kurām bērni varētu aizrīties. 

Kāds bērnu sēdeklītis pat neatbilda Eiropas Savienības preču drošības noteikumiem, jo tā konstrukcija bija ar pārāk lielām atverēm kājām, tāpēc pastāv risks, ka bērns no tā varētu izkrist.

Kopumā patērētāju organizācijas pārbaudi neizturēja 30 no 38 analizētajiem produktiem.

Patērētāju padome norādīja, ka šajā interneta veikalā vēlams izvairīties no bērnu preču, kosmētikas, elektronikas, kā arī ar pārtiku un tās uzglabāšanu saistītu preču iegādes.

Neskatoties uz riskiem, Dānijas Rūpniecības konfederācijas un pētījumu uzņēmuma "Epinion" nesen veiktais pētījums liecina, ka "Temu" ir otrs visvairāk izmantotais interneta veikals Dānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti