Rīta Panorāma

Kanāriju salās turpinās protesti pret masu tūrismu

Rīta Panorāma

Zīmju valodā. Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (ZZS)

Valainis: No LIAA varētu atlaist vairāk nekā 30 darbinieku; pēc reorganizācijas celtu algas palikušajiem

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) reorganizācijas rezultātā darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 darbinieki, bet uz efektivizācijas rēķina varētu pieaugt algas palikušajiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).

LIAA reorganizācija varētu noslēgties jau tuvāko nedēļu laikā, sacīja Valainis. Pēc tās tiks efektivizēta iestādes darbība, tostarp katram ārvalstu investoram Latvijā piesaistot savu menedžeri.

Darbinieku skaits LIAA varētu samazināties par vairāk nekā 30,

bet pārējiem darbiniekiem uz efektivizācijas rēķina varētu palielināt algas un veidot motivācijas fondus, piemēram, prēmējot darbiniekus par liela investora piesaisti.

"Mainīsies gan darbinieku skaits, gan atbildības. Mēs plānojam veikt būtiskas darbinieku [skaita] samazināšanas, bet tai pašā laikā tiem, kas paliks iestādē, būs būtiski algu pielikumi. Darbaspēka resursi tiks koncentrēti tieši uz investīcijām un eksportu," pastāstīja Valainis.

Investīciju jomā darbinieku skaitu paredzēts trīskāršot. Tāpat gan reģionālajās, gan ārvalstu nodaļās paredzēts ieviest darba vērtēšanas sistēmu.

"Izmaiņas būs ļoti lielas, būtiski mazināsies arī departamentu skaits, kas šobrīd ir tuvu 20. Tas vairs tā nepaliks. Iestāde piedzīvos lielas pārmaiņas un arī jaunu vadītāju," norādīja ministrs.

KONTEKSTS:

Ekonomikas ministrija plānus reformēt LIAA atklāja šī gada vasarā. Valainis norādīja, ka tiks pārskatītas iestādes funkcijas, lai tā pamatā nodarbotos ar investīciju piesaisti un eksporta veicināšanu.

LIAA direktora amats ir vakants kopš pērnā gada septembra beigām, kad to pameta Kaspars Rožkalns. No 1. jūnija LIAA direktora amatā uz konkursa laiku iecelts Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raivis Bremšmits.

LIAA direktora amata konkursā bija pieteicies rekordliels pretendentu skaits – 52, un konkursa rezultātā Valainim tika piedāvāta izvēle starp diviem finālistiem: Baibu Bļodnieci un Fredi Bikovu. 

Tomēr ministrs pauda vēlmi redzēt informāciju par plašāku kandidātu loku, jo piedāvājums neatbilstot tam, ko viņš gaidīja no komisijas, ziņoja LTV raidījums "De facto". Valsts kancelejā gan norādīja, ka atklāt šādas ziņas ministram viņiem liedz likums. Rezultātā ministrs nolēma izbeigt konkursu uz LIAA direktora amatu bez rezultāta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti