Rīta Panorāma

Albānijā aizturēts eksprezidents Ilirs Meta

Rīta Panorāma

Zīmju valodā. Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču

Rinkēvičs: Mēs slīkstam «supernormatīvismā»

Mēs slīkstam "supernormatīvismā", tā otrdien, 22. oktobrī, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņaprāt, nav normāli tas, ka katram solim Latvijā vajadzīgs likuma grozījums vai Ministru kabineta (MK) noteikumi. Turklāt izmaiņas nereti notiekot vien pēc prezidenta iesaistes. Rinkēvičs uzsvēra, ka pārspīlētā birokrātija Latvijā bremzē tautsaimniecības attīstību.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pats rosināja iesaldēt atalgojumu valsts kapitālsabiedrību valdēs. To otrdien, 22. oktobrī, arī vētīs Saeimā. Vienlaikus Saeimas deputātiem algas neiesaldēs, tās pieaugs par 2,6% tāpat kā citviet valsts sektorā. Uz jautājumu par to, kāpēc nereti izmaiņas notiek vien tad, kad iesaistās prezidents, Rinkēvičs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" uzsvēra – nav pareizi, ja prezidentam jārisina katra problēma.

"Mēs esam iestrēguši "supernormatīvismā". Tāda sajūta, ka, ja nav likumā pierakstīts, ka kafiju drīkst turēt pie kreisās, nevis labās rokas, tad tas gandrīz vai nav iespējams.

Mums katrā jautājumā vajag likuma grozījumus vai MK noteikumus. Savulaik tā nebija," atzina Rinkēvičs.

Prezidents arī skaidroja, ka birokrātija ir viens no faktoriem, kas bremzē tautsaimniecības attīstību. Viņš uzsvēra, – "ja veselais saprāts nestrādās, prezidenta rīcībā ir vairāki instrumenti". Tostarp likumdošanas iniciatīva un veto tiesības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti