Finanšu nozares asociāciju turpmāk vadīs Uldis Cērps

Finanšu nozares asociāciju (FNA) no 1. oktobra vadīs Uldis Cērps, kuram ir 30 gadu profesionālā pieredze finanšu nozarē, informēja FNA.

FNA vadību Cērps pārņems no līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Sanitas Bajāres, kura organizāciju vada kopš 2019. gada. 

Cērps par vienu no galvenajām darba prioritātēm izvirzījis turpināt stiprināt sadarbību ar sabiedrību un politikas veidotājiem, kā arī aktīvi piedalīties Eiropas Savienības likumdošanas un starptautisko standartu izstrādes procesā.

"Nozares kopīgs mērķis ir veicināt mūsu iedzīvotāju un uzņēmēju labklājību ilgtermiņā, nodrošinot augstas kvalitātes un mūsdienīgu finanšu pakalpojumu pieejamību," viņš sacījis.

Līdz šim Cērps strādāja Centrālajā bankā Apvienotos Arābu Emirātos, kur viņš ir prezidenta padomnieks. 

Cērps bija pirmais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs un vadīja to astoņus gadus kopš iestādes dibināšanas 2000. gadā. No 2008. līdz 2017. gadam viņš strādāja Zviedrijas Finanšu uzraudzības iestādē "Finansinspektionen", kur bijis tās vadības grupas loceklis un vadīja banku uzraudzības departamentu. 

Cērps pārstāvējis Zviedrijas Finanšu inspekciju Bāzeles banku uzraudzības komitejā un Eiropas banku iestādē, kur vadījis arī vairākas starptautiskas darba grupas, viņš aktīvi darbojies arī  Finanšu stabilitātes padomē (Financial Stability Board) un sešus gadus bijis iesaistīts Eiropas investīciju bankas Audita komitejā.

"Priecājos, ka profesionālajai asociācijas komandai pievienosies viens no pasaulē vadošajiem Latvijas finansistiem ar nemainīgu kursu stiprināt finanšu nozares pārstāvību visos ar to saistītajos procesos, lai nozare turpinātu būt stabils pamats valsts ekonomikai ilgtermiņā," paudusi Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētāja Kerli Varesa, vienlaikus izsakot pateicību Bajārei par valdes priekšsēdētājas amatā pavadītajiem gadiem.

Finanšu nozares asociācijas valdē nemainīgi turpina darbu valdes loceklis Jānis Brazovskis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti