Dienvidu tilta 4. kārtas izbūvei atvēl 71,5 miljonu eiro

Dienvidu tilta 4. kārtas izbūvei Rīgā no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atvēlēs 71,5 miljonus eiro, paredz valdībā otrdien, 23. jūlijā, atbalstītā Satiksmes ministrijas iecere.

Projekta iesniedzējs un finansējuma saņēmējs ir Rīgas valstspilsētas pašvaldība. Plānotais kopējais finansējums ir 84,1 miljons eiro, tai skaitā ES Kohēzijas fonda finansējums 71,5 miljoni eiro un pašvaldības līdzfinansējums 12,6 miljoni eiro.

Jāņa Čakstes gatves izbūves (Dienvidu tilta 4. kārtas) projekta ievaros paredzēts izveidot jaunu Rīgas valstspilsētas infrastruktūras iztrūkstošo Eiropas transporta tīkla (TEN-T) posmu, kas vienlaikus veidos jaunu pieslēgumu TEN-T elementam.

"Projekts ir stratēģiski svarīgs, lai pilnībā savienotu Austrumu maģistrāli ar tās pievedceļiem ostai un Latvijas galveno autoceļu tīkla elementiem,

kas apkalpo kravu transportu uz ostu un no ostas, tādējādi novēršot infrastruktūras pārrāvumus pilsētas maģistrālo ielu tīklā," paskaidroja ministrijā.

Īstenojot Jāņa Čakstes gatves (Dienvidu tilta 4. kārtas) izbūvi, tiks novērsti transporta infrastruktūras pārrāvumi, tai skaitā nodrošināta alternatīvo maršrutu izveide TEN-T tīkla tranzīta un kravas transportam, atdalot tos no vietējas nozīmes sabiedriskā transporta plūsmām, un samazināts ceļā pavadītais laiks, kā arī veicināta satiksmes caurlaides spēja un uzlabota satiksmes drošība.

Tāpat veidosies saīsināts maršruts un veicināti raitāki kravu pārvadājumi, samazinot laiku, kas satiksmes dalībniekiem jāpavada ceļā (gan uz uzlabojamā posma, gan uz atslogojamā). Tādējādi projekta īstenošana uzlabos mobilitāti un Rīgas valstspilsētas sasniedzamību, norādīja ministrijā.

2024. gada 4. ceturksnī plānota projekta apstiprināšana un līguma slēgšana par projekta īstenošanu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA), savukārt  projekta īstenošana un būvdarbu veikšana paredzēta no 2024. gada 4. ceturkšņa līdz 2027. gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti