Prezidents: Nākamā gada valsts budžeta veidošana nebūs viegla

Nākamā gada valsts budžeta veidošana nebūs viegla, tomēr drošības jautājumi būs prioritāte, un ar to ir jārēķinās tuvākos 2–3 gadus. To pēc tikšanās ar premjerministri Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība") žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. 

Prezidents sacīja, ka rūpīgi seko ministriju un ministru paustajam, ka "gandrīz viss šobrīd ir drošība", un uzsvēra, ka to ļoti labi saprot.

Tomēr viņš norādīja, ka ar drošību ir jāsaprot tas, kas saistīts ar valsts aizsardzību, ar iekšējās drošības stiprināšanu, civilās aizsardzības sistēmu.

"Tuvāko divu trīs gadu laikā – patīk vai nē – drošības jautājumi būs svarīgi, tie arī noteiks konkurētspējas jautājumus, demogrāfijas jautājumus," pauda Rinkēvičs.

Arī Siliņa uzsvēra, ka drošība ir un būs galvenā prioritāte valsts budžetā. "Tas ir ļoti svarīgi, lai mēs spētu aizstāvēt sevi un raidīt signālus, ka Latvija ir un būs stipra valsts," piebilda Siliņa.

Premjerei piekrita prezidents, norādot: "Ja mēs paši jutīsimies droši, ja investori redzēs, ka te ir droši, tad arī pārējie jautājumi attīstīsies."

KONTEKSTS:

Ministrijas un citas centrālās iestādes, kā arī neatkarīgās institūcijas ir iesniegušas prioritāro pasākumu pieprasījumus 2025. gadam par nepilniem 1,3 miljardiem eiro.

Par valsts drošību tieši atbildīgās Iekšlietu un Aizsardzības ministrijas ir iesniegušas 2025. gada budžeta pieprasījumus 440 miljonu eiro apmērā, un šīs vajadzības valdībā izskatīs prioritāri, apliecināja finanšu ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti