Krustpunktā

Krustpunktā: Paliatīvā aprūpe Latvijā, sekojam "Dod pieci!" iepriekšējo gadu projektiem

Krustpunktā

Krustpunktā: Maznodrošinātie nesaņems pārtikas pakas. Ziemeļkorejas iesaiste karā Ukrainā

Krustpunktā izvaicājam VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi

Šmite-Roķe: Pēc VID izsūtītajām vēstulēm aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem līdz šim aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju. To Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Savukārt aptuveni 1000 cilvēku ir precizējuši iepriekš iesniegtās gada ienākumu deklarācijas, atzina VID vadītāja.

Viņa sacīja, ka kopš septembra beigām VID ir izsūtījis aptuveni 43 000 vēstuļu, un to sūtīšana turpināsies līdz gada beigām. 

Tādēļ kopsavilkumu un secinājumus par šo vēstuļu efektu vēl ir pāragri izdarīt, pirmie secinājumi varētu būt gada beigās vai nākamā gada sākumā, atzīmēja Šmite-Roķe.

Viņa atkārtoti norādīja, ka vēstules tiek sūtītas tikai tiem cilvēkiem, kuru bankas kontu apgrozījums būtiski pārsniedz deklarētos ienākumus.

"Tie ir aptuveni 70 000 cilvēku, kuru konta apgrozījums ir vismaz par 20 000 eiro lielāks nekā valstij zināmie šī konkrētā cilvēka ienākumi," skaidroja VID vadītāja.

Viņa atzina, ka VID noteikti atbildēs cilvēkiem, kas būs snieguši atbildes uz VID pieprasījumu vai arī uzdevuši kādus jautājumus. Tas notiks ne vēlāk kā līdz nākamā gada februārim.

"Atgriezeniskā saikne būs pilnīgi visiem. Mēs šobrīd vairāk strādājam ar tiem cilvēkiem, kuri ir sazvanījuši vai uzrakstījuši, prasot, ko man tagad darīt," klāstīja VID ģenerāldirektore.

KONTEKSTS:

Pirms mēneša VID sāka izsūtīt vēstules tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuru bankas konta apgrozījums būtiski pārsniedz deklarētos ieņēmumus vismaz 20 000 eiro gadā jeb 1660 eiro mēnesī. Šādas vēstules saņems 70 000 Latvijas iedzīvotāju. Šī ir jauna metode, ar kuras palīdzību VID grib iekustināt sabiedrību, lai cilvēki maksātu nodokļus.

Daļā iedzīvotāju vēstuļu vispārīgais saturs, kurā nav norādīta konkrēta informācija, radījis neizpratni, savukārt VID pārstāvji skaidroja, ka vēstule ir tikai aicinājums sazināties ar dienesta pārstāvjiem, lai precizētu situāciju. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti