Medijs: Krievija sākusi veidot «ēnu floti» sašķidrinātās dabasgāzes pārvadāšanai

Pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā un Rietumu sankcijām Krievija veidoja tā dēvēto "ēnu floti", lai pārvadātu savu naftu visā pasaulē. Tagad ir arvien vairāk pierādījumu tam, ka Maskava ir sākusi darīt to pašu attiecībā uz sašķidrināto dabasgāzi. Par to vēsta aģentūra "Bloomberg".

Gāze ir būtiska, lai uzturētu valsts eksportu, papildinātu valdības kasi un finansētu Krievijas kara mašīnu.

Taču mērķa sasniegšanai Krievijai ir nepieciešama lielāka globālā sašķidrinātās dabasgāzes tirgus daļa, jo kādreiz tik ienesīgā gāzes tirdzniecība Eiropai pa cauruļvadiem ir teju pārtraukta.

Pēdējo trīs mēnešu laikā īpašumtiesības par vismaz astoņiem kuģiem ir nodotas maz zināmiem uzņēmumiem Dubaijā, liecina globālā kuģniecības datubāze "Equasis". Četri no tiem ir ledus klases kuģi un jau ir saņēmuši Maskavas atļauju šovasar kuģot cauri Krievijas Arktikas ūdeņiem.

Lai gan aģentūrai "Bloomberg" nav izdevies tieši sasaistīt šos kuģus ar Krievijas struktūrām, detaļas ir pārsteidzoši līdzīgas tām shēmām, kas organizētas, lai izveidotu ēnu floti naftas pārvadāšanai, izmantojot dažādas necaurskatāmas kompānijas un vecus kuģus.

Aģentūra norāda, ka ir ļoti neparasti, ka šādā nozarē nepazīstama kompānija iegādājas specializētus kuģus, kas var maksāt pat simtiem miljonu dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti