Lietuvā uz Latvijas robežas pastiprināti pārbaudīs trešo valstu kravu pārvadātājus

Lietuvas amatpersonas četras dienas uz robežas ar Latviju pastiprināti pārbaudīs trešo valstu kravu pārvadātājus, pirmdien paziņoja Lietuvas Transporta drošības administrācija.

Pārbaudes notiks Saloču un Smēlīnes robežšķērsošanas vietās nolūkā pārbaudīt trešo valstu kravu pārvadātāju atbilstību starptautiskajām prasībām par preču pārvadājumiem pa starptautiskiem maršrutiem, paskaidroja administrācijas direktora vietnieks Toms Kolendo.

Tas nozīmē, ka tiks pārbaudīts, vai preču pārvadājumiem ir nepieciešamās atļaujas, viņš piebilda.

Četru dienu akcijā, kas sākas pirmdien, piedalās Lietuvas muitas, policijas, robežsardzes un Transporta drošības administrācijas darbinieki.

Kā informēja administrācijā, arvien biežāk tiek atklāti gadījumi, kad Lietuvā iekrautas preces tiek pārvadātas bez nepieciešamajām atļaujām vai ar nepilnīgi aizpildītām atļaujām.

"Trešo valstu kravu pārvadātājiem pieejamo atļauju skaits ir diezgan ierobežots, tādēļ tad, kad ir atļauju deficīts, ir gadījumi, kad preces tiek pārvadātas bez atļaujām, tās pienācīgi neaizpildot vai pat izmantojot viltotas atļaujas. Dati liecina, ka visbiežākie pārkāpēji ir kravu pārvadātāji no Kazahstānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas," paziņoja administrācija.

Akcijas laikā atbildīgās amatpersonas pārbaudīs ne tikai, vai kravu pārvadātājam ir nepieciešamā atļauja, bet arī to, vai atļauja nav viltota.

Ja tiks atklāti pārkāpumi, transportlīdzeklim tiks aizliegts turpināt ceļu, kamēr nebūs novērsts pārkāpums un autovadītājam tiks piemērots administratīvais sods.

Pastiprinātas pārbaudes tiks veiktas līdz 1. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti