Arī jūlijā mazāk pirka pārtiku, bet vairāk IT un komunikāciju iekārtas

2024. gada jūlijā, salīdzinot ar 2023. gada jūliju, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Mazāk pirka pārtiku, bet ievērojami vairāk – IT un komunikāciju tehnoloģiju iekārtas.

Gada laikā – apgrozījuma kritums par 0,3%

Šogad jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 0,3%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 0,2%, autodegvielas – samazinājās par 1,6%.

Salīdzinot ar 2023. gada jūliju, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 16,4%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu (par 4,8%) un mājsaimniecības elektroierīču (par 4,1%) mazumtirdzniecībā.

Apgrozījuma kritums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 8%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 4,8%) un kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 3,7%).

Mazumtirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 3,4%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Salīdzinot ar jūniju, apgrozījums pieaudzis par 0,6%

2024. gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 0,6%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,1%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 0,6%, autodegvielas mazumtirdzniecības apjoms nav mainījies.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 3,6%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu (par 3%) un mājsaimniecības elektroierīču (par 2,8%) mazumtirdzniecībā.

Vislielākais apgrozījuma kritums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 9,3%) un mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 4,8%).

2024. gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, mazumtirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 3,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti