Rīta Panorāma

Grupai "Tumsa" jauna dziesma un gaidāms jauns albums

Rīta Panorāma

Pokrovskas apkārtnē notiek intensīvas kaujas

Intervija ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini

Valainis: Arī valsts kapitālsabiedrībām nākamgad nāksies «sarauties» atalgojumā

Lai taupītu valsts budžeta līdzekļus, nākamgad algu kāpumu plāno ierobežot ne tikai valsts augstākajām amatpersonām, bet arī kapitālsabiedrībās augsti atalgotajiem darbiniekiem, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un zemnieku savienība).

Valainis norādīja, ka tuvākajā laikā valdībā plānots pieņemt lēmumu nākamgad neattiecināt likumā paredzēto atalgojuma ikgadējo indeksāciju uz valsts augstākajām amatpersonām.

"Tas neattiecas tikai uz Saeimas deputātiem, bet arī uz virkni citu amatpersonu, kas ir arī neatkarīgās institūcijas, kurām būs tieši šie paši noteikumi," norādīja Valainis, sakot, ka arī valsts kapitālsabiedrībām nākamgad "nāksies "sarauties", un nekādi algu pieaugumi attiecībā uz augstākajām algām nebūs".

Ministrs vērtēja, ka koalīcijā panāktā vienošanās ierobežot vidējo algu kāpumu līdz 2,6% publiskā sektora darbiniekiem varētu neattiekties uz tiem cilvēkiem, kuru algas ir ļoti zemas.

"Mums noteikti jādomā par izņēmumiem ne tikai izglītībā, bet arī veselības aprūpes sistēmā. Tās būs diskusijas ar arodbiedrībām. Šīs sarunas valdībā vēl nav notikušas," sacīja Valainis,

atgādinot, ka nākamgad plānots palielināt arī minimālo algu, kas atsevišķiem publiskā sektora darbiniekiem nozīmēs būtiskāku algas kāpumu nekā plānotos 2,6%.

Konkrētu atalgojuma slieksni, no kura varētu sākt attiecināt algu kāpuma ierobežojumu, Valainis gan neminēja.

KONTEKSTS:

Strādājot pie nākamā gada budžeta izstrādes, valdības koalīcija vienojusies ierobežot vidējo algu kāpumu publiskā sektora darbiniekiem. Pašlaik tiek izskatīts variants, ka algas valsts sektorā nevarēs pieaugt vairāk kā par 2,6%.

Tas gan raisījis bažas par tiem publiskā sektora darbiniekiem, kuri saņem mazākas algas, tostarp pedagogiem

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti