Lielbritānijas lielākās lidostas robežsargi sāk četru dienu streiku

Sestdien simtiem robežsardzes darbinieku Londonas Hītrovas lidostā sāks četru dienu ilgu streiku saistībā ar ilgstošu strīdu par darba apstākļiem. Tā vakar paziņoja robežsargus pārstāvošā Sabiedrisko un komercpakalpojumu arodbiedrība.

Ilgstošais strīds ir saistīts ar jauno darba grafiku ieviešanu, kas arodbiedrības vērtējumā nav elastīgi. Šis nav pirmais šāda veida streiks, iepriekš šīs arodbiedrības pārstāvji piedalījās streikā aprīlī.

Gaidāmajā streikā piedalīsies 650 arodbiedrības biedri, kuri pēc tam, no 4. līdz 22. septembrim, atteiksies strādāt virsstundas.

Sabiedrisko un komercpakalpojumu arodbiedrības nesen veiktais pētījums rāda, ka četri no pieciem streikotājiem cieš no stresa darbā un izjūt spiedienu strādāt ilgākas stundas. Kopš aprīļa, kad stājās spēkā jaunie grafiki, katrs ceturtais stresa vai citu garīgās veselības iemeslu dēļ bija spiests doties īslaicīgā prombūtnē.

Arodbiedrības ģenerālsekretāre Frena Hītkota paziņojumā norāda, ka vadītājiem būtu jāļauj dot strādājošajiem lielāku elastību un fiksētas maiņas. Tikmēr iekšlietu ministrijas pārstāvis paziņoja, ka sarunas ar arodbiedrību turpināsies. Vienlaikus streika laikā tiks veikti pasākumi, lai mazinātu tā ietekmi uz ceļotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti