ES valstu enerģētikas ministri spriež par jaunām idejām krīzes pārvarēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 11 mēnešiem.

Eiropas Komisija (EK) ir skeptiski noskaņota pret elektroenerģijas ražošanai izmantotās gāzes subsidēšanu. Šāds cenu samazināšanas mehānisms darbojas Spānijā un Portugālē un tādēļ tiek dēvēts par Pireneju modeli.

Komisijas eksperti uzskata, ka tā vietā vajadzētu slēgt ilgtermiņa līgumus ar zaļās enerģijas piegādātājiem par zemākām cenām.

Abas šīs iespējas, ka arī citi priekšlikumi pašreizējās krīzes pārvarēšanai otrdien tika apspriestas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu enerģētikas ministru sanāksmē Luksemburgā.

Eiropas Savienības enerģētikas komisāre Kadri Simsone pamatoja skeptisko attieksmi pret Pireneju modeli jeb gāzes subsidēšanu elektrības ražošanai.

"Kā jūs zināt, Pireneju pussala nav pietiekami labi savienota ar pārējo Eiropu. Tādēļ tur bija iespējams izmantot šo pieeju. Valstu līderi deva mums uzdevumu izanalizēt, vai šo modeli varētu attiecināt uz citām valstīm tā, lai tas nepalielinātu gāzes patēriņu. Tāpat mums bija jāsaprot, kādus izdevumus tas varētu radīt, jo dažādās valstīs dažādi enerģijas avoti tiek izmantoti atšķirīgās proporcijās. Līdz ar to gāzes subsidēšanas izmaksas arī būs atšķirīgas."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti