Panorāma

Jūrmalas mērs sācis iedzīvotājus uzrunāt personiskāk

Panorāma

Muzejā izveidota porcelāna leļļu izstāde

Panorāmas studijā ārlietu ministrs

Ministrs: Visas valstis no ES samita aizbrauks vienlīdz neapmierinātas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 7 mēnešiem.

"Es domāju, ka no šīm sarunām visas valstis aizbrauks vienlīdz neapmierinātas," prognozējot, kādi būs gaidāmā ES samita rezulāti, LTV raidījumā "Panorāma" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. 

Viņš norādīja, ka samitā Latvijas uzstādījums ir būt vienādā tiešmaksājumu līmenī vismaz ar citiem Baltijas valstu koleģiem. "Tas nav pieļaujams, ka mēs paliekam pēdējā vietā (par pieejamo budžeta apjomu)," uzsvēra Rinkēvičs. Koordinējošās sarunas ar Baltijas kolēģiem arī turpināsies nākamajās dienās. 

"Diskusija ievilksies līdz agrām rīta stundām. Lielākais strīds būs nevis kā naudu dalīt, bet par cik naudu samazināt. Otra lieta būs saruna, par to, kā mēs to dalām," teica ministrs. 

Viņš gan atgādināja, ka pēc ES valstu līderu samita sekos diskusija Eiropas Parlamentā. Arī tur ministrs prognozēja asas diskusijas. Pat ja šajā samitā vienosies 27 valstis, gala lēmums jāpieņem ir parlamentam un tā pozīcija esot tuvāka Latvijas vēlmēm, skaidroja Rinkēvičs.

Vēl reaģējot uz raidījumā "De Facto" izskanējušo neoficiālo informāciju par Francijas šaubām atbalstīt Latviju dalībai eirozonā, ministrs atzina, ka Latvijai vēl ir daudz jādara, lai pārliecinātu valstis, ka Latvija tam ir gatava. Laiks līdz šī lēmuma pieņemšanai vēl pietiekot.

Eiropas Savienības (ES) līderu divu dienu samits par bloka daudzgadu budžetu sāksies ceturtdien. Iepriekšējais ES divu dienu ārkārtas samits Briselē par bloka daudzgadu budžetu 2014.‒2020.gadam 23.novembrī beidzās, nepanākot vienošanos. Kopš samita novembrī diplomāti ir turpinājuši sarunas, kurās, kā šķiet, ir izdevies tuvināt viedokļus.

Nesaskaņu par budžetu centrā ir diametrāli atšķirīgie viedokļi, kādi valda starp bagātajām un trūcīgajām ES valstīm par taupības pasākumiem un tēriņu palielināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti