Sports
Svarcēlājs Suharevs: Lielākais izaicinājums ir svara nomešana
Svarcēlājs Suharevs: Lielākais izaicinājums ir svara nomešana
Ritvars Suharevs iepriekšējās olimpiskajās spēlēs startēja svara kategorijā līdz 81 kilogramam un izcīnīja 6. vietu, bet Parīzē kategoriju skaits ir samazināts un, atšķirībā no vairuma sāncenšu, viņš trešo sezonu startē zemākā svara kategorijā – līdz 73 kilogramiem. Tas gan pirms sacensībām ietver regulāru cīņu ar svaru. Jo īpaši sacensību priekšvakarā. Ritvars saka, ka tagad pat ūdens katrā vietā garšo savādāk.
Olimpiskās piezīmes: ​​​​​​​Parīziešu interese par spēlēm pieaug, Latvijas cerības sarūk
Olimpiskās piezīmes: ​​​​​​​Parīziešu interese par spēlēm pieaug, Latvijas cerības sarūk
Līdz Parīzes spēļu beigām vairs tikai dažas dienas, un secinājumus jau var izdarīt. Beidzot ir īstas olimpiskā spēles bez pandēmijas ierobežojumiem, svētki sportistiem un visiem līdzjutējiem, īpaši jau klātienē. Līdzjutēji sabraukuši ne tikai no tuvākās apkārtnes, bet no visas pasaules, īpaši Eiropas. Latvijai pagaidām ne pārāk sekmīgi kopumā, par ko atkal sākušās diskusijas, vai lietderīgi tiek izmantota nauda, vai visi bijuši gatavi olimpiskā cikla galvenajam startam. Mūsdienās bez tā neiztikt, un ir vajadzīgi spēcīgi nervi un griba, lai no tā visa norobežotos. Iespējams, reizēm pat sāk traucēt pārlieku lielā iedziļināšanās diskusijās sociālajos medijos, strīdi un laika pavadīšana virtuālajā pasaulē.
Latvijas vieglatlētikā trūkst spilgtu zvaigžņu; potenciālu saredz skrējējā Caunē
Latvijas vieglatlētikā trūkst spilgtu zvaigžņu; potenciālu saredz skrējējā Caunē
Kādreiz Latvijas labākie vieglatlēti bija ierindojami arī starp valsts populārākajiem un ietekmīgākajiem sportistiem, bet pēdējo 20 gadu laikā situācija krasi mainījusies vieglatlētikai par sliktu. Jauniešu treneri norāda, ka spilgtu zvaigžņu neesamība nav iecirtusi robus masveidībā, bet jauniešu ambīcijās gan. Teju visi aptaujātie vieglatlētikas treneri var padalīties ar kādu piemēru, kad labākie audzēkņi izvēlējušies pāriet uz sporta spēlēm, jo saredz tur labākas perspektīvas realizēt savas sportiskās ambīcijas.
Brazīlietes pārvelk treknu strīpu Latvijas cerībām uz cīņu par olimpiskajām medaļām pludmales volejb...
Brazīlietes pārvelk treknu strīpu Latvijas cerībām uz cīņu par olimpiskajām medaļām pludmales volejbolā (papildināts)
Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien olimpiskajā Parīzē aizvadīja ceturtdaļfināla maču, tiekoties ar pasaules ranga līderēm Eduardu Lizbou/Anu Patrisiju Silvu no Brazīlijas. Brazīlietes pierādīja savu favorītu statusu, un latvietēm zaudējums ar 0-2 (16:21, 10:21). Līdz ar to latvietes turnīru noslēdz dalītā piektajā vietā.

Bērnu sporta uzrēķini

Galerijas