Krievijas ārsti uzaicina antivakcerus apmeklēt Covid-19 slimnīcu «sarkanās zonas»
Krievijas ārsti uzaicina antivakcerus apmeklēt Covid-19 slimnīcu «sarkanās zonas»
Krievijas vadošo slimnīcu ārsti, kas sniedz medicīnisko palīdzību Covid-19 pacientiem, trešdien publicējuši atklātu vēstuli, aicinot redzamākos vakcinācijas pretiniekus, arī Valsts domes deputātus Genādiju Zjuganovu un Sergeju Mironovu, dziedātāju Juriju Lozu, apmeklēt slimnīcu "sarkanās zonas", reanimācijas un patologanatomijas nodaļas.
Dzīve Īrijā Covid-19 pandēmijas laikā: Augsta vakcinācijas aptvere, atgriešanās dzīvē un bažas par «...
Dzīve Īrijā Covid-19 pandēmijas laikā: Augsta vakcinācijas aptvere, atgriešanās dzīvē un bažas par «lokdaunu»
Īrijā pērn martā, vien dažas nedēļas pēc pirmo Covid-19 gadījumu konstatēšanas, slimība bija izplatījusies visos valsts apgabalos un spēkā stājās pirmā mājsēde jeb "lokdauns", kas kļuva par pašu garāko visā Eiropā. Tā laikā slimības izplatību izdevās ievērojami samazināt, taču gada beigās, tieši Ziemassvētku vakarā, Īrija atkal bija spiesta ieviest nākamo "lokdaunu". Tagad valsts var lepoties ar augstāko vakcinācijas līmeni Eiropas Savienībā, taču gaisā virmo runas, ka drīzumā Īrija var piedzīvot nākamo mājsēdi.
Vairākās Eiropas valstīs pastiprina Covid-19 ierobežojumus
(papildināts)
Vairākās Eiropas valstīs pastiprina Covid-19 ierobežojumus (papildināts)
Vairākas Eiropas valstis pastiprina ierobežojumus, lai apturētu koronavīrusa straujo izplatību, sākoties ziemai. No pirmdienas valsts mēroga karantīnas režīms ieviests Austrijā, stingrāki ierobežojumi noteikti arī Vācijas federālajās zemēs. Pret ierobežojumu atjaunošanu vairākās Eiropas valstīs notikuši plaši ielu protesti.
Briselē protestē pret Covid-19 ierobežojumiem
Briselē protestē pret Covid-19 ierobežojumiem
Daudzviet Eiropā notiek protesti. Briselē izcēlās sadursmes starp policiju un demonstrantiem, kas protestēja pret Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu atjaunošanu.
Ar lokālu pieeju pandēmijas apkarošanai. Kā cīņā ar Covid-19 veicies Norvēģijai
Ar lokālu pieeju pandēmijas apkarošanai. Kā cīņā ar Covid-19 veicies Norvēģijai
Norvēģijā vairāk nekā 70% iedzīvotāju ir pabeiguši pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, bet tuvākajā laikā riska grupām tiks piedāvāta vakcīnas balstdeva. Kamēr vairākums iedzīvotāju nebija vakcinējušies, valstī bija spēkā dažādi ierobežojumi. Kā norvēģiem gājis ar Covid-19 izplatības ierobežošanu un kas bija viņu stratēģijas pamatā, Norvēģijā centās noskaidrot LTV žurnāliste Anna Ūdre.