Lietuvā bez Covid-19 sertifikāta nevarēs apmeklēt lielveikalus, restorānus, skaistumkopšanas salonus
Lietuvā bez Covid-19 sertifikāta nevarēs apmeklēt lielveikalus, restorānus, skaistumkopšanas salonus
Lietuvas valdība trešdien apstiprināja jaunus ierobežojumus, kas ievērojami samazinās pieejamo pakalpojumu klāstu cilvēkiem, kuriem nebūs Covid-19 sertifikāta jeb tā sauktās Iespēju pases. Viņi nevarēs apmeklēt lielos tirdzniecības centrus, restorānus un kafejnīcas, skaistumkopšanas salonus, tāpat būs liegta iespēja apmeklēt telpās notiekošus masu pasākumus.
Lietuva nevēlas vēl vienu karantīnu Covid-19 dēļ un jaunu triecienu ekonomikai. REPORTĀŽA no Viļņas
Lietuva nevēlas vēl vienu karantīnu Covid-19 dēļ un jaunu triecienu ekonomikai. REPORTĀŽA no Viļņas
Lietuva pēdējās nedēļās pieredz strauju koronavīrusa Covid-19 izplatības pieaugumu. Strauji aizpildās arī Covid-19 pacientiem atvēlēto gultasvietu skaits slimnīcās. Vienlaikus vakcinācijas tempi saglabājas zemi, tomēr amatpersonas ir pārliecinātas, ka rudenī mācības skolās atsāksies klātienē. Lietuvieši  nevēlas vēlreiz ieviest vispārēju karantīnu un iedragāt ekonomiku, tāpēc domā par ierobežojumiem tiem, kuri nebūs vakcinējušies pret nāvējošo vīrusu.
Vakcinācijas pretinieki Viļņā nobloķē Seima ēku; izceļas sadursmes
(papildināts)
Vakcinācijas pretinieki Viļņā nobloķē Seima ēku; izceļas sadursmes (papildināts)
Pie Lietuvas Seima ēkas Viļņā otrdien pulcējās aptuveni pieci tūkstoši cilvēku, lai protestētu pret valdības plāniem noteikt stingrus ierobežojumus cilvēkiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19 vai testējušies, bet vakarpusē vairāki simti cilvēku bloķēja visas parlamenta ēkas izejas un vārtus uz iekšējo pagalmu, kur deputāti novieto savus automobiļus. Starp mītiņa dalībniekiem un policiju izcēlās sadursmes. Policija izmantojusi asaru gāzi un pret dažiem mītiņotājiem lietojusi spēku, savukārt daži protestētāji policistiem metuši ar ūdens pudelēm un akmeņiem.
Vakcinācijas pretinieki sarīko protesta akciju pie Lietuvas parlamenta, pieprasa ierobežojumu atcelš...
Vakcinācijas pretinieki sarīko protesta akciju pie Lietuvas parlamenta, pieprasa ierobežojumu atcelšanu (papildināts)
Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pie parlamenta ēkas notikusi protesta akcija, kuras dalībnieki nosodīja esošos un plānotos ierobežojumus, ar ko Lietuvas valdība mēģina apturēt Covid-19 izplatību. Valdība grasās pieņemt vēl stingrākus ierobežojumus, kas cilvēkiem bez vakcinācijas sertifikāta liegs iespēju apmeklēt lielveikalus, restorānus un skaistumkopšanas salonus, kā arī izmantot sabiedrisko transportu.
Uzmanību, skolas atveras! Kāds pasaulē būs jaunais mācību gads Covid-19 pandēmijas laikā
Uzmanību, skolas atveras! Kāds pasaulē būs jaunais mācību gads Covid-19 pandēmijas laikā
Daudzās pasaules valstīs bērni pēc ilgā piespiedu pārtraukuma drīz ies uz skolu. Mācību process gan nebūs tāds kā agrāk – koronavīruss nav atkāpies, tāpēc jāveic drošības pasākumi, tomēr klātienes mācības pasludinātas par prioritāti. Turklāt pandēmijas pusotrā gadā zinātnieki par Covid-19 ir noskaidrojuši ļoti daudz, un šīs zināšanas palīdz atgriezties pie normalitātes.
Kanāda atver robežas amerikāņiem
Kanāda atver robežas amerikāņiem
Kanāda atvērusi robežas amerikāņiem, kuri vēlas doties uz Kanādu, lai iepirktos, satiktu radiniekus vai arī pavadītu brīvdienas. Šāds solis seko pēc tam, kad savas robežas šo pašu iemeslu dēļ kanādiešiem atvērušas arī ASV.
Francijā protestē pret Covid-19 sertifikātiem
Francijā protestē pret Covid-19 sertifikātiem
Francijas pilsētu ielās sestdien bija skaļi un plaši protesti pret Covid-19 sertifikātiem, ko no pirmdienas sāks pieprasīt, apmeklējot restorānus, kafejnīcas, sporta centrus un citas publiskas vietas. Prezidents Emanuels Makrons šādi cer panākt vēl aktīvāku iedzīvotāju vakcinēšanos, jo Francijā spēkā pieņemas vīrusa delta variants.