ES atvērs robežas pilnībā vakcinētiem ceļotājiem
(papildināts)
ES atvērs robežas pilnībā vakcinētiem ceļotājiem (papildināts)
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis trešdien vienojušās atvērt bloka robežas cilvēkiem, kas varēs apliecināt, ka ir pabeiguši vakcinācijas procesu, izmantojot ES apstiprinātu Covid-19 vakcīnu. Tas ir milzu solis uz priekšu no starptautiskā tūrisma atkarīgajām Eiropas dienvidu valstīm. Taču tas, kuras vakcīnas skaitās derīgas šim nolūkam un kuras ne – tas būs katras pašas dalībvalsts ziņā.
Tallinas ātrās palīdzības dienests tomēr neatlaidīs darbiniekus, kas atsakās vakcinēties pret Covid-...
Tallinas ātrās palīdzības dienests tomēr neatlaidīs darbiniekus, kas atsakās vakcinēties pret Covid-19
Tallinas ātrās palīdzības darbiniekiem līdz šīs nedēļas sākumam bija jāiesniedz apliecinājums, ka viņi ir vakcinējušies pret Covid-19, pretējā gadījumā dienesta vadība brīdināja, ka varētu pārtraukt darba attiecības ar šiem darbiniekiem. Ultimāta termiņš ir pagājis, bet dienesta vadība ir mainījusi savu nostāju: pagaidām darbinieki varot turpināt darbu.
Francijā Kloda Monē dārzs atkal pieejams tūristiem
Francijā Kloda Monē dārzs atkal pieejams tūristiem
Izbaudīt mirkli un uz brīdi aizmirst par pasaulē notiekošo – iespējams, šādu sajūtu var noķert Francijas dārzā, kur savulaik strādājis un dzīvojis slavenais franču mākslinieks Klods Monē. Dārza vārti atkal vērti tūristiem.    
ES un Lielbritānijai domstarpības par ceļošanu, vakcīnām pret Covid-19 un Ziemeļīriju
ES un Lielbritānijai domstarpības par ceļošanu, vakcīnām pret Covid-19 un Ziemeļīriju
Jau vairāk nekā gads ir pagājis kopš Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES). Covid-19 pandēmija ir nedaudz novērsusi uzmanību no tā, kā Lielbritānijai veicas ārpus bloka. Taču pēdējo nedēļu laikā, atsākoties ceļošanai starp ES un Apvienoto Karalisti, ir izkristalizējušās vairākas nopietnas domstarpības, un Lielbritānija arvien biežāk apsūdz ES par breksita vienošanās pārkāpšanu.
Igaunijā varētu veidoties Covid-19 vakcīnu pārpalikums
Igaunijā varētu veidoties Covid-19 vakcīnu pārpalikums
Igaunijā jūnija vidū pieejamo vakcīnu devu varētu būt vairāk nekā potēties gribētāju, paziņojis Igaunijas veselības ministrs Tanels Kīks. Lai arī vakcinācija rit pilnā sparā un pirmdien potei sāka pieteikties jaunieši, kas sasnieguši 16 gadu vecumu, joprojām pastāv izaicinājumi, kas kavē atgriešanos normālā dzīves ritmā.
Lielbritānijas iedzīvotāji atkal drīkst apmeklēt krogus, doties ārzemju ceļojumos
Lielbritānijas iedzīvotāji atkal drīkst apmeklēt krogus, doties ārzemju ceļojumos
Lielbritānija pirmdien spērusi trešo no četriem soļiem pretī pilnīgai Covid-19 ierobežojumu atcelšanai. Briti ierobežotā skaitā atkal drīkst pulcēties krogos un restorānos, kā arī apmeklēt izstādes un sporta pasākumus. Taču ierobežojumu mīkstināšana nākusi vienlaicīgi ar valdības brīdinājumiem, ka valstī strauji izplatās Indijā konstatētais Covid-19 paveids, ko uzskata par daudzkārt lipīgāku, nekā vīrusa sākotnējo variantu.