Ārzemēs
Somija pieņem likumu par migrantu atraidīšanu uz robežas
Somija pieņem likumu par migrantu atraidīšanu uz robežas
Somijas parlaments piektdien atbalstījis likumu, kas piešķir šīs valsts robežsargiem tiesības atraidīt migrantus, kas no Krievijas puses mēģina nelikumīgi ieceļot Somijas teritorijā. Iepriekš migrantu pieplūduma dēļ Somija bija spiesta slēgt sauszemes robežu ar Krieviju.
Par spīti kļūmēm Baidens apņēmības pilns turpināt cīņu
(papildināts)
Par spīti kļūmēm Baidens apņēmības pilns turpināt cīņu (papildināts)
NATO samita noslēgumā ASV prezidents Džo Baidens piedzīvoja nepatīkamus brīžus, kad nosauca Ukrainas līderi Volodimiru Zelenski par "prezidentu Putinu" un sajauca viceprezidenti Kamalu Herisu ar savu konkurentu Donaldu Trampu. Taču šīs kļūdas, vismaz pagaidām, nav mazinājušas Baidena apņēmību turpināt cīņu par atkārtotu ievēlēšanu ASV prezidenta amatā.
Ukraiņu karavīri frontē cer uz plašāku atbalstu no Rietumiem
Ukraiņu karavīri frontē cer uz plašāku atbalstu no Rietumiem
Ukrainas karavīri frontē cer, ka rietumvalstu palīdzība neatslābs un turpināsies. NATO valstu vadītāji samitā Vašingtonā apsolīja, ka nākamgad Ukrainai tiks piešķirta militārā palīdzība vismaz 40 miljardu eiro vērtībā, lai palīdzētu ukraiņiem cīnīties pret Krieviju.
Vāciju šokē ziņas par Krievijas plāniem nogalināt vācu ieroču ražotāju
Vāciju šokē ziņas par Krievijas plāniem nogalināt vācu ieroču ražotāju
Sašutuma vilni Vācijā izraisījusi ASV raidsabiedrības CNN ziņa par Krievijas mēģinājumu nogalināt ieroču ražošanas uzņēmuma "Rheinmetall" vadītāju Armīnu Papergeru. Kā vēsta telekanāls, atsaucoties uz vairākām anonīmām amatpersonām, slepkavības mēģinājums tika novērsts, pateicoties amerikāņu un vācu izlūkdienestu sadarbībai.
Latvieši aizkustina Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbiniekus – tiesnesis Mits no amata atvadās ar dz...
Latvieši aizkustina Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbiniekus – tiesnesis Mits no amata atvadās ar dziesmām
Šonedēļ Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) Strasbūrā notika kas visai neparasts – vienā no sēžu zālēm skanēja ne tikai nopietnas runas, bet arī latviešu dziesmas. Noslēdzoties amata pilnvaru termiņam, no Latvijas ievēlētais tiesnesis atvadu pasākumā tradicionālās runas vietā izvēlējās uzstāties kopā ar latviešu kori. Šis ir pirmais šāds gadījums ECT vēsturē, bet ģimeņu koris "Staro" ir pirmais latviešu koris, kas dziedājis šajā starptautiskajā institūcijā.
Izraēlas armijā pagaidām neiesauc ultraortodoksālos ebrejus
Izraēlas armijā pagaidām neiesauc ultraortodoksālos ebrejus
Izraēlā turpinās diskusijas par Augstākās tiesas lēmumu atļaut iesaukt militārajā dienestā ultraortodoksālos ebrejus. Šķietami specifiskais jautājums iegūst citu jēgu, ja atceras, ka reliģiskās tradīcijas stingri ievēro vairāk nekā miljons ebreju jeb 13% no valsts iedzīvotājiem.
Ķīna sāk attīstīt izmantoto tekstilmateriālu pārstrādi
Ķīna sāk attīstīt izmantoto tekstilmateriālu pārstrādi
Izmantotu tekstilmateriālu pārstrādi sāk attīstīt arī lielākajā to ražotājvalstī – Ķīnas Tautas Republikā. Tomēr izmesto apģērbu pārstrādi citos materiālos vai atkārtotu izmantošanu šeit kavē gan juridiski šķēršļi, gan cilvēku paradumi un loģistikas problēmas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd