Latvijā
Ārlietu ministrija iesaka neapmeklēt protestu plosīto Bangladešu
Ārlietu ministrija iesaka neapmeklēt protestu plosīto Bangladešu
Ārlietu ministrija (ĀM) rekomendē neapmeklēt Bangladešu, ņemot vērā vardarbīgos nemierus, kas sākušies šogad jūlija vidū un izplatījušies arī ārpus galvaspilsētas Dakas, notikušo valdības maiņu, kā arī bruņotas armijas iesaistīšanos protestu apspiešanā, liecina ministrijas publiskotā informācija.
3x3 basketbola medaļu vietā līdzjutējiem pārdzīvojumu asaras
3x3 basketbola medaļu vietā līdzjutējiem pārdzīvojumu asaras
Kopā gan priekos, gan bēdās! Latvijas 3x3 basketbola izlase Parīzes olimpiskajās spēlēs aizvadīja perfektu grupu turnīru un priecēja līdzjutējus līdz pirmdienai. Diemžēl pusfinālā zaudējums Francijas izlasei, bet spēlē par bronzas medaļu nācās piekāpties Lietuvai, paliekot ceturtajā vietā. Tomēr uzticamākie fani – kaut ar asarām acīs – bija kopā ar mūsu puišiem līdz galam.
Lestenes memoriālajam muzejam spāru svētki
Lestenes memoriālajam muzejam spāru svētki
Lestenē blakus baznīcai un leģionāru brāļu kapiem top memoriālais muzejs par latviešu karavīru, pretošanās kustības dalībnieku un iedzīvotāju vēsturi Kurzemē Otrā pasaules karā. To izveidot paredz nesen pieņemtais likums par Lestenes luterāņu baznīcas kā īpaši nozīmīgu kauju, apbedījuma un piemiņas vietas aizsardzību, uzturēšanu un attīstību. Šodien, 6. augustā, ēkai svinēja spāru svētkus. Ideja par muzeju lolota jau gadiem, un daudz izdarīts, pateicoties ziedotājiem. Bet pēc likuma pieņemšanas arī valsts varēs piedalīties Lestenes memoriālā kompleksa veidošanā, ja tam būs līdzekļi budžetā.
Divkāršojusies migrantu plūsma uz Latvijas–Baltkrievijas robežas
Divkāršojusies migrantu plūsma uz Latvijas–Baltkrievijas robežas
Migrantu plūsma uz Latvijas–Baltkrievijas robežas šovasar salīdzinājumā ar gada sākumu palielinājusies vairāk nekā divas reizes. Jūlijā vien no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas atturētas jau vairāk nekā 1000 personas, lielāks kļuvis arī notverto pārvadātāju skaits. Tiek lēsts, ka augustā migrantu skaits palielināsies vēl vairāk, tāpēc Igaunijas un Lietuvas robežsargu palīdzība ir ļoti vajadzīga.
Narkotiku lietotājus piedāvā atbrīvot no kriminālsoda apmaiņā pret ārstēšanos
Narkotiku lietotājus piedāvā atbrīvot no kriminālsoda apmaiņā pret ārstēšanos
Šovasar mediķi daudzkārt cēluši trauksmi par narkotiku pārdozēšanu jauniešu vidū. Kā viens no risinājumiem ir dekriminalizēt narkotiku lietošanu, kas ļautu jauniešiem, nebaidoties no soda, vērsties pēc palīdzības. Dažādu jomu eksperti piedāvā atcelt kriminālatbildību arī pieaugušo vidū. Turklāt tikai tad, ja narkotiku lietotājs turpina vai sāk ārstēšanos no šīs atkarības.
Izdota vārdnīca ar 700 īpašiem latgaliešu vārdiem
Izdota vārdnīca ar 700 īpašiem latgaliešu vārdiem
Valodniece un profesore Nikole Naua ir vāciete, kura dzīvo Polijā un teju 30 gadus pēta latviešu valodu un izstrādā svešvalodu materiālus. Laika gaitā viņa pievērsusies arī latgaliešu valodai, kurai nu veltījusi vārdnīcu. Septiņus gadus profesore apkopojusi neierastus vārdus no poļu etnogrāfes Stefānijas Uļanovskas pasakām, kas pierakstītas 19. gadsimta beigās Viļānu apkaimē.    
Skolēnu vecāki pamazām gatavojas mācību gadam
Skolēnu vecāki pamazām gatavojas mācību gadam
Atlicis mazāk nekā viens mēnesis līdz jaunā mācību gada sākumam, un veikalu plauktos jau durvju tuvumā biežāk parādās skolas somas, kancelejas preces un citas mācībām vajadzīgās lietas. Kā ģimenes gatavojas jaunajam mācību gadam Rīgā?
Siguldā plāno paplašināt 30 km/h zonu
Siguldā plāno paplašināt 30 km/h zonu
Pirms četriem gadiem Siguldas centrā ieviesa ātruma ierobežojuma zonu – 30 kilometri stundā (km/h) un zīmi  "Viens ceļš visiem", kas nosaka, ka ielā vai tās posmā kājāmgājējiem, velosipēdistiem un autobraucējiem vienlīdzīgi jādala brauktuve. Šajā laikā pārkāpumu un negadījumu skaits ir sarucis, un vietvara plāno šo zonu paplašināt. 
Rīgā, Ganību dambja rajonā, konstatē metālu saturošu atkritumu dedzināšanu
Rīgā, Ganību dambja rajonā, konstatē metālu saturošu atkritumu dedzināšanu
Saistībā ar regulārām iedzīvotāju sūdzībām par traucējošu smaku Ganību dambja rajonā, Valsts vides dienests (VVD), pārbaudot gan nekustamos īpašumus, gan piesārņojošo darbību veicējus, atklājis pretlikumīgu dažādu metāllūžņus saturošu atkritumu dedzināšanu, paziņojumā medijiem informēja dienests.
Revidenti: Reģionālos autobusu pārvadājumus nerīko atbilstoši pamatotām vajadzībām un valsts iespējā...
Revidenti: Reģionālos autobusu pārvadājumus nerīko atbilstoši pamatotām vajadzībām un valsts iespējām (papildināts)
Valsts kontrole revīzijā konstatējusi virkni problēmu attiecībā uz darbībām, ko Satiksmes ministrija (SM), VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) un Sabiedriskā transporta padome veic, lai attīstītu sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos. Revīzijā iegūtie pierādījumi liecina, ka atbildīgās institūcijas sabiedriskā transporta maršrutus veido bez pamatotām vajadzībām un ārpus valsts budžeta iespējām.
SEPLP: No Latvijas Radio un LTV apvienošanas iedzīvotāji izmaiņas drīzāk varēs redzēt interneta satu...
SEPLP: No Latvijas Radio un LTV apvienošanas iedzīvotāji izmaiņas drīzāk varēs redzēt interneta saturā
No Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas (LTV) apvienošanas vienā uzņēmumā – "Latvijas Sabiedriskajā medijā" – iedzīvotāji izmaiņas drīzāk varētu redzēt internetā pieejamajā saturā, nevis televīzijas vai radio pārraidēs. Tas izriet no Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētāja Jāņa Sikšņa sacītā Latvijas Radio intervijā raidījumam "Labrīt".
Jelgavas Valsts ģimnāzijā no applūdušā pagraba glābj inventāru
Jelgavas Valsts ģimnāzijā no applūdušā pagraba glābj inventāru
Nepilnu mēnesi līdz jaunajam mācību gadam Jelgavas Valsts ģimnāzijā rīko ārkārtas talkas, lai glābtu mēbeles no applūdušā pagraba. Daļa no tām izmantojama vairs nebūs; raizes rada arī bērnu ēdināšana, jo, iespējams, bojāta ēdnīcas virtuves tehnika.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd