Latvijā
Nāvējošā difterija atgriezusies Latvijā – 4 nevakcinēti bērni nogādāti slimnīcā
(papildināts)
Nāvējošā difterija atgriezusies Latvijā – 4 nevakcinēti bērni nogādāti slimnīcā (papildināts)
Vairākās Eiropas valstīs pēdējos gados jau konstatēta nāvējošā vakcīnregulējamā slimība – difterija. Pateicoties labai vakcinācijas aptverei, Latvija vēl līdz pagājušajai nedēļai bija no difterijas brīva zona. Taču diemžēl arī pie mums ir nevakcinēti bērni un pieaugušie, tāpēc sācies pagaidām lokāls difterijas uzliesmojums. Uz Bērnu slimnīcu atvesti četri bērni ar šo slimību.
Sabiedrisko mediju akcijā Ukrainas atbalstam saziedoti 334 733 eiro
Sabiedrisko mediju akcijā Ukrainas atbalstam saziedoti 334 733 eiro
Sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un portāla LSM.lv - sadarbībā ar "Ziedot.lv" rīkotajā labdarības akcijā Ukrainas atbalstam trīs nedēļu laikā saziedoti 334 733 eiro, par to LTV raidījumā "Rīta panorāma" informēja akcijas rīkotāji.
1. oktobrī notiks pensiju indeksācija; atkarībā no darba stāža pensiju pieaugums par 6,5 – 10%
1. oktobrī notiks pensiju indeksācija; atkarībā no darba stāža pensiju pieaugums par 6,5 – 10%
Katru gadu 1. oktobrī notiek pensiju indeksācija. Tās mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju un atlīdzību aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu. Inflācija un tai sekojošā cenu celšanās samazina iedzīvotāju pirktspēju, līdz ar to pensionāri var nopirkt mazāk pārtikas produktu, zāles un citas preces un pakalpojumus.
Noslēgušās mācību «Namejs» plašākās aktivitātes Latgalē
Noslēgušās mācību «Namejs» plašākās aktivitātes Latgalē
Pagājušajā nedēļā sākās visaptverošās valsts aizsardzības mācības "Namejs", kas ilgs līdz pat 8. oktobrim. Mācību pirmajā posmā plašākās aktivitātes norisinājās Latgalē – tika pārbaudīta mobilizācijas darbība, iesaucot dienestā rezerves karavīrus, dabā izvietoti iepriekš iegādātie pretmobilitātes materiāli, kā arī izspēlētas masu nekārtības un pūļa savaldīšana.
Trūkst drosmes vai kompetences? Valsts aizvien nav izbeigusi saistības ar «Igati» par robežbūvi
Trūkst drosmes vai kompetences? Valsts aizvien nav izbeigusi saistības ar «Igati» par robežbūvi
Latvijai ir pamats lepoties starp Baltijas reģiona valstīm par paveikto, lai sakārtotu savu robežu ar Krieviju un Baltkrieviju. Jau nākamgad ekspluatācijā iecerēts nodot arī visu posmu uz robežas ar Krieviju. Tomēr, lai to izdarītu, ir jāatrisina tas, kas nav izdevies pēdējo piecu gadu laikā – jāizbeidz saistības ar "Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate"", kas izbūvēja pirmos simt kilometrus žoga un patruļtakas, bet kas aizvien nav nodotas ekspluatācijā, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Izbūvētais gan pa šo laiku daļēji aizaudzis un nolietojies.  
«Jaunās Vienotības» deputāts Zariņš iesaistīts Eiropas prokuratūras lietā par ES fondu projektiem Va...
«Jaunās Vienotības» deputāts Zariņš iesaistīts Eiropas prokuratūras lietā par ES fondu projektiem Valkā
Deputāta mandātu negaidīti nolikušā ekspremjera Krišjāņa Kariņa vietā Saeimā šonedēļ darbu uzsāka Viesturs Zariņš – "Jaunās Vienotības" (JV) Valkas novada nodaļas vadītājs un līdzšinējais Valkas vicemērs. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" noskaidroja, ka ilggadējais Valkas domnieks un iepirkumu speciālists Zariņš kopš pavasara ir iesaistīts Eiropas prokuratūras (EPPO) sāktajā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par Eiropas fondu finansējuma apgūšanu ražošanās infrastruktūras projektos.
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija a...
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija atšķiras
Bezpajumtniekiem pērn noslēgto īres dzīvokļu pilotprojektu šogad Rīgā īsteno kā pakalpojumu. Tam pašvaldība no budžeta šogad velta vairāk nekā 340 tūkstošus eiro, to Latvijas Radio noskaidroja Rīgas domē un no pakalpojumu sniedzēja Latvijas Samariešu apvienības. Vai pašvaldība to gatava turpināt arī nākamajā gadā un vai īres dzīvokļi pieejami arī Liepājā un Valmierā, kur līdzīgi kā Rīgā pērn noslēdzās izmēģinājuma projekts?
«Nihilisms pret valsti.» Vēsturniece aicina iestādes Latgalē izmantot likumīgo reģiona karogu
«Nihilisms pret valsti.» Vēsturniece aicina iestādes Latgalē izmantot likumīgo reģiona karogu
Lai arī pērn pavasarī apstiprināts Latgales vēsturiskās zemes karogs – tumši zils ar baltu svītru pa vidu -, vietējie ļaudis un nereti arī pašvaldību institūcijas joprojām izmanto karoga neapstiprināto versiju ar sarkanu ģerboni uz tā. Valsts heraldikas komisijas pārstāve, mākslas vēsturniece Ramona Umblija šādu likuma neievērošanu sauc par nihilismu pret likumdošanu un tātad pret pašu valsti. Savukārt no Latgales ievēlētais Saeimas deputāts Juris Viļums ("Apvienotais saraksts") uzskata, ka tas ir tikai pārejas laiks un cilvēkiem nepieciešams skaidrot karoga nozīmi.
Arī Latvijā arvien vairāk skolu aizliedz mācību laikā izmantot viedtālruņus
Arī Latvijā arvien vairāk skolu aizliedz mācību laikā izmantot viedtālruņus
Mācību stundas bez mobilajiem telefoniem – tā ir realitāte aizvien lielākā daļā Latvijas skolu. Pirms dažiem gadiem ideju sāka praktizēt dažas skolas, taču par labu praksi to atzīst direktori un skolotāji visā Latvijā, jo internets un ierīces nozog skolēnu uzmanību mācībām. Turklāt daudzās skolās skolēni telefonu neizmanto visu dienu, ieskaitot starpbrīžus.
Latvijā ražotā militārā produkcija ir augstu novērtēta Ukrainas kaujas laukā
Latvijā ražotā militārā produkcija ir augstu novērtēta Ukrainas kaujas laukā
Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kas ražo tehniku militārām vajadzībām un kuru ražojumus atzinīgi novērtē Ukrainas kaujas laukā. Ar sabiedrisko mediju skatītāju, lasītāju un klausītāju atbalstu, pateicoties sabiedrisko mediju un Ziedot.lv kopīgi rīkotajai labdarības akcijai, Latvijā ražotās preces un ierīces nonāks Ukrainā, lai palīdzētu ukraiņiem uzvarēt.
Rudbāržnieki iesaistās atmiņu kultūras pētīšanā
Rudbāržnieki iesaistās atmiņu kultūras pētīšanā
Lai pievērstu uzmanību vietējās kultūrvides izzināšanai, pētniecībai, zināšanu un pieredžu apmaiņai, trīs Kuldīgas novada pagastos notika rezidence "Piezīmes uz malām". Viens no tiem bija Rudbāržu pagasts, kurā vizuālās kultūras pētniece Baiba Tetere iedziļinājās vietējās kopienas fotogrāfijās un videomateriālos, tā atklājot, kur rudbāržnieki fotografējušies visbiežāk un kā te veidojusies dzīve pagājušā gadsimta 90. gados. Nu apkopots arī nozīmīgs papildinājums novadpētniecībai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd