Latvijā
Liepājā jaunieši aktīvi piesakās sociālā mentora pakalpojumam
Liepājā jaunieši aktīvi piesakās sociālā mentora pakalpojumam
Pusaudžu un jauniešu vidū arvien pieprasītāki kļūst sociālā mentora pakalpojumi. Pērn pie mentoriem devās 121 pusaudzis, bet šogad līdz augusta beigām jau 131. Mentori stāsta, ka visbiežāk jaunieši palīdzību meklē saistībā ar problēmām skolā, ģimenē vai nespēju iederēties draugu lokā.
Dokumentu noplūde rāda, kā darbojas profesionāla Kremļa propagandas fabrika. Arī Latvijā
Dokumentu noplūde rāda, kā darbojas profesionāla Kremļa propagandas fabrika. Arī Latvijā
Latvijas krievi jāsanaido ar bēgļiem no Ukrainas, bet pārējiem jāiestāsta – konfrontācija ar Krieviju nozīmē nabadzību. Šādus plānus Latvijas sabiedrības ietekmēšanai pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" atrada noplūdušos dokumentos, kas radīti vienā no komercializētajām "troļļu fabrikām" – "Sociālās projektēšanas aģentūrā" (SPA), kura strādāja Kremļa uzdevumā.
Mobilitātes nedēļā aicina izmantot sabiedrisko transportu; «Pilsēta cilvēkiem»: Gājējs un riteņbrauc...
Mobilitātes nedēļā aicina izmantot sabiedrisko transportu; «Pilsēta cilvēkiem»: Gājējs un riteņbraucējs Rīgā nav prioritāte
Rīgā gājējs un riteņbraucējs nav prioritāte, vērtē biedrība "Pilsēta cilvēkiem", sākoties Eiropas Mobilitātes nedēļai. Šonedēļ Rīgā norit dažādi mobilitātes tēmai veltīti pasākumi – ekspertu diskusijas, semināri, velobrauciens, kā arī izstrādāta Rīgas ielu tipoloģijas rokasgrāmata. Tostarp rīdzinieki aicināti ikdienas gaitām izvēlēties videi draudzīgus pārvietošanās veidus. Bet vai pilsēta tam ir gana ērta un pielāgota?
Siliņas valdības darba atskaites brīdis – nodokļu reforma un 2025. gada budžets
(papildināts)
Siliņas valdības darba atskaites brīdis – nodokļu reforma un 2025. gada budžets (papildināts)
Premjeres Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") vadītajai valdībai 15. septembrī apritēja gads kopš tās apstiprināšanas. Viens no tās izveides nosacījumiem – partnerattiecību regulējuma pieņemšana – ir izpildīts, taču pēc tam pietrūcis plānveidīgas darbības, vērtēja politisko procesu vērotājs, sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" vadītājs Filips Rajevskis. Valdības atskaites moments būs nodokļu reformas un 2025. gada valsts budžeta pieņemšana. Tiesa, pārmaiņas nodokļos varētu būt plašākas, nekā pašlaik pieteiktas.
Aiztur trīs personas par būvniecības objektu apzagšanu Rīgā, Pārdaugavā
Aiztur trīs personas par būvniecības objektu apzagšanu Rīgā, Pārdaugavā
Policija aizturējusi trīs personu grupu, kas zaguši kabeļus no komunikāciju šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā. Veicot kratīšanas personu dzīvesvietās un automašīnās, atsavinātas, iespējams, nozagtās mantas, kā arī narkotikas un ieroči.
No trešdienas militārās mācības «Namejs» notiks arī Rīgas teritorijā
No trešdienas militārās mācības «Namejs» notiks arī Rīgas teritorijā
No trešdienas, 18. septembra, līdz svētdienai, 22. septembrim, visaptverošo valsts aizsardzības mācību "Namejs" aktīvā fāze norisināsies arī galvaspilsētā Rīgā. To laikā karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās lielākoties būs redzama Voleru, Daugavgrīvas, Āgenskalna, Torņkalna, Kundziņsalas, Sarkandaugavas, Čiekurkalna, Teikas, Dārzciema un Latgales priekšpilsētas apkaimēs, informēja Zemessardzes 1. Rīgas brigāde.
Uz Latvijas ceļiem šonedēļ pastiprināti kontrolēs satiksmi
Uz Latvijas ceļiem šonedēļ pastiprināti kontrolēs satiksmi
Šonedēļ no pirmdienas līdz svētdienai Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" ikgadējā akcija, kuras laikā pastiprināti uzraudzīs satiksmi, informēja Valsts policija.
Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs veido Latvijas populācijas genoma datu kopu
Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs veido Latvijas populācijas genoma datu kopu
Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs veido Latvijas populācijas genoma datu kopu, ko plānots iekļaut vienotā Eiropas genoma datu bāzē. Mērķis ir radīt drošu piekļuvi ģenētiskajiem un ar paraugiem saistītajiem klīniskajiem datiem visā Eiropā, lai uzlabotu pētniecību un arī attīstītu personalizētu veselības aprūpi. Ģenētiskās diagnostikas attīstību kā īpaši būtisku iezīmē arī Reto slimību alianse.
Latgales pašvaldības vilcinās ieviest bioatkritumu šķirošanu
Latgales pašvaldības vilcinās ieviest bioatkritumu šķirošanu
Jau astoņus mēnešus Latvijā ir obligāta bioloģiski noārdāmo jeb pārtikas atkritumu šķirošana, taču lielākajā daļā Latgales pašvaldību tas vēl nenotiek. Lai gan Ludzā jau gada sākumā pie daudzdzīvokļu mājām parādījās brūnie jeb bioloģisko atkritumu (bioatkritumu) konteineri, viss sašķirotais tāpat aizgāja kopējā sadzīves atkritumu masā, jo pašvaldībai nebija atrisināts jautājums, kur šos atkritumus pēc tam nogādāt.
IZM rosinās iesaldēt algas augstskolu vadībai
IZM rosinās iesaldēt algas augstskolu vadībai
Rīgas pilī vēl top likuma grozījumi, kas paredz uz laiku iesaldēt algas valsts uzņēmumu valdēs un padomēs. Latvijas Televīzijai zināms, ka šie grozījumi augstskolu vadību neskars. Uz to neattiecas arī valdības konceptuālā vienošanās par algu iesaldēšanu publiskajā sektorā. Laikā, kad tapa Panorāmas sižets, Izglītības un zinātnes ministrija nolēmusi, ka aicinās iesaldēta algas arī augstskolu vadītājiem. Patlaban lielo augstskolu vadītāji saņem no 11 līdz pat aptuveni 14 000 eiro mēnesī.
Bauskas aizstāvēšanas kaujām – 80
Bauskas aizstāvēšanas kaujām – 80
Šogad aprit 80 gadi kopš Otrā pasaules kara notikumiem, kas nesa būtiskus zaudējumus Latvijai un tās iedzīvotājiem. Bauska no 1944. gada jūlija beigām līdz septembra vidum pusotru mēnesi atradās Vācijas un PSRS karadarbības zonā, iesaistoties arī brīvprātīgajiem. Taču joprojām ne viss ir apzināts - Bauskas muzeja rīkotajā pasākumā vēsturnieki un pētnieki atklāja mazāk zināmus faktus par Bauskas aizstāvju lomu kara laikā.
Pēc smago avāriju izmeklēšanas pilotprojekta varētu rosināt izmaiņas likumos
Pēc smago avāriju izmeklēšanas pilotprojekta varētu rosināt izmaiņas likumos
Kopš maija ir uzsākts smago ceļu satiksmes negadījumu izmeklēšanas pilotprojekts – izveidota pētnieku grupa, kas nodarbosies ar neizskaidrojamu, aizdomīgu avāriju cēloņu meklēšanu. Mērķis – noskaidrot, kādi faktori ir ietekmējuši šo negadījumu rašanos. Pēc projektā secinātā ar atbildīgajām ministrijām spriedīs par nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā.
Saeimā varētu būt pietiekams atbalsts jaunām vēlēšanu zīmēm; JV iebilst pret to ieviešanu jau nākamg...
Saeimā varētu būt pietiekams atbalsts jaunām vēlēšanu zīmēm; JV iebilst pret to ieviešanu jau nākamgad
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) jau nākamgad pašvaldību vēlēšanās piedāvā ieviest jauna veida vēlēšanu zīmes. Likuma grozījumus par tām jau jaunnedēļ sāks apspriest Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija. Jaunu vēlēšanu zīmju ieviešanai Saeimā paredzams pietiekams atbalsts, lai gan izskan arī šaubas, vai jauninājumu nepiedāvā pārāk neilgi pirms pašvaldību vēlēšanām.
Gotlandē piemin Otrā pasaules kara baltiešu bēgļus 
Gotlandē piemin Otrā pasaules kara baltiešu bēgļus 
1944. gada vasaras izskaņā pēc tam, kad padomju armija otro reizi okupēja Baltijas valstis, tūkstošiem cilvēku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ar nelielām zvejnieku laivām devās bīstamajā ceļā pāri Baltijas jūrai, meklējot patvērumu rietumos. Daudzi no viņiem gāja bojā viļņos vai PSRS flotes uzbrukumos civilajiem kuģiem. Pirmais glābiņš un drošība lielai daļai bēgļu laivu bija Zviedrijas lielākā sala – Gotlande. Visaktīvākā bēgļu plūsma bija no 1944. gada septembra līdz pat kara beigām 1945. gada maijā. Gotlandē šonedēļ atzīmēja šī notikuma astoņdesmitgadi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd