Latvijā
Nodrošinājuma valsts aģentūra lauž līgumu ar «ReRe būvi» par ugunsdzēsēju depo būvniecības kavēšanos...
Nodrošinājuma valsts aģentūra lauž līgumu ar «ReRe būvi» par ugunsdzēsēju depo būvniecības kavēšanos (papildināts)
Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) pārtraukusi sadarbību ar būvniecības uzņēmumu SIA "ReRe būve", pamatojoties uz to, ka būvkomersants ilgstoši nespēj izpildīt uzņemtās līgumsaistības un pabeigt darbus pilnā apjomā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo Dagdas un Ilūkstes objektos, kā arī piegādāt nepieciešamās iekārtas Priekules un Iecavas depo ēkās.
Saistībā ar saliedēšanās pasākumu Čehijā atlaiž «Rēzeknes siltumtīklu» valdi
(papildināts)
Saistībā ar saliedēšanās pasākumu Čehijā atlaiž «Rēzeknes siltumtīklu» valdi (papildināts)
"Rēzeknes siltumtīklu" darbinieki ar ģimenes locekļiem augusta vidū devušies vairāku dienu saliedēšanās pasākumā – ceļojumā uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu. Šāda izšķērdība finanšu krīzē ieslīgušajai pašvaldībai nav ētiska, vērtē pagaidu administrācija. Pirmdien, 2. septembrī, atlaisti divi "Rēzeknes siltumtīklu" valdes locekļi, bet kopš pagājušās piektdienas no amata atstādināts pašvaldības izpilddirektors. Pēc administrācijas vadības sacītā, viņš neesot sadarbojies ceļojuma apstākļu noskaidrošanā.
Ap 11 000 karavīru un zemessargu – Latvijā sākas militārās mācības «Namejs 2024»
(papildināts)
Ap 11 000 karavīru un zemessargu – Latvijā sākas militārās mācības «Namejs 2024» (papildināts)
Otrdien, 3. septembrī, Latvijā sākas visaptverošas aizsardzības mācības "Namejs 2024", ko rīko Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Lai pilnveidotu un stiprinātu spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā, NBS sadarbosies ar valsts un pašvaldības iestādēm. Kopumā mācībās piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīri un zemessargi. Jārēķinās, ka laikā līdz 8. oktobrim notiks aktīvāka karavīru un militārās tehnikas kustība Latvijas reģionos. Savlaicīgi mācībām gatavojusies arī Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde.
(Ne)nomaināmais «junkerss». Vai Rīgas dzīvoklī (ne)ļaus nomainīt gāzes katlu pēc 2026. gada
(Ne)nomaināmais «junkerss». Vai Rīgas dzīvoklī (ne)ļaus nomainīt gāzes katlu pēc 2026. gada
Ja mājā katrā dzīvoklī ir sava personīgā gāzes apkure, tad mājokļa īpašniekam droši vien ļaus nomainīt veco aprīkojumu pret jaunu arī pēc 2026. gada, paredz Rīgas domes jaunie noteikumi, pavēstīja Rīgas Enerģētikas aģentūras vadītājs Jānis Ikaunieks. Tomēr ir arī citi varianti – daudzdzīvokļu ēka ir pievienota "Rīgas siltumam", bet viens vai vairāki dzīvokļi tajā tiek apsildīti ar gāzi. Bet ja katls jānomaina tur? Noskaidroja LSM+.
Jelgavas novada domi vēl neatlaidīs – dos laiku atrast jaunu mēru
Jelgavas novada domi vēl neatlaidīs – dos laiku atrast jaunu mēru
Lai gan likumā noteikts, ka pašvaldība bez domes priekšsēdētāja nedrīkst strādāt vairāk par diviem mēnešiem, Jelgavas novada domnieki par jaunu vadītāju nav spējuši vienoties jau veselus piecus mēnešus. Tā kā dome savas funkcijas pret iedzīvotājiem pilda un ikdienas pakalpojumi tiek nodrošināti, politiķi Rīgā vēl dos iespēju Jelgavas novada deputātiem savstarpēji vienoties un izvairīties no visas domes atlaišanas.
Liepājā apvieno divas skolas; cer veicināt skolotāju algu un izglītības kvalitātes pieaugumu
Liepājā apvieno divas skolas; cer veicināt skolotāju algu un izglītības kvalitātes pieaugumu
Jaunais mācību gads ar pārmaiņām nāk Liepājas vispārējās izglītības iestādēs. No septembra vairs nepastāv Ezerkrasta sākumskola - tās mācību programmu īsteno Raiņa vidusskola. Skolas vadība un pašvaldība uzskata, ka tādā veidā varēs lietderīgāk izmantot finansējumu, infrastruktūru un veicināt izglītības kvalitāti. Arī uzrunāto skolēnu vecāki cer, ka bērni būs ieguvēji gan mācībās, gan interešu izglītībā.
FOTO: Pacilātā un apņēmības pilnā gaisotnē Latvijas skolās iezvana jauno mācību gadu
(papildināts)
FOTO: Pacilātā un apņēmības pilnā gaisotnē Latvijas skolās iezvana jauno mācību gadu (papildināts)
Par godu tam Latvijas skolās un bērnudārzos pirmdien, 2. septembrī, ar dažādiem pasākumiem svinīgi atzīmē Zinību dienu un sāk jauno mācību gadu. Šogad jaunais mācību gads nāk ar dažādām pārmaiņām – izmaiņām mācību saturā un atzīmju izlikšanas kārtībā, tāpat turpinās skolu tīkla sakārtošana. Turpinās arī pāreja uz izglītību tikai latviešu valodā, kas šogad skar mazākumtautību programmu skolēnus 2., 5. un 8. klasēs. 
Par naida noziegumu notiesā divus skinhedus
Par naida noziegumu notiesā divus skinhedus
Rīgas pilsētas tiesa, skatot lietu pret diviem skinhedu subkultūras pārstāvjiem par naida noziegumiem, sodīja pilngadīgo jaunieti ar brīvības atņemšanu uz 1 gadu 6 mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz 2 gadiem, savukārt nepilngadīgo jaunieti tiesa sodīja ar probācijas uzraudzību uz 4 gadiem, informēja prokuratūra.
Personālvadības asociācijas vadītāja: Jābūt kritērijiem, ko sagaidām no sabiedriskā medija valdes
Personālvadības asociācijas vadītāja: Jābūt kritērijiem, ko sagaidām no sabiedriskā medija valdes
Pielīdzināt sabiedriskā medija valdes atalgojumu valsts kapitālsabiedrības vadītāja atalgojumam nav īsti pareizi, jo sabiedriskajam medijam ir pavisam citi mērķi un uzdevumi, proti, atšķirībā no kapitālsabiedrības tas nepelna, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja Latvijas Personālvadības asociācijas valdes priekšsēdētāja Eva Selga. Viņasprāt, apvienotais sabiedriskais medijs ir unikāls projekts, no kura daudz tiek sagaidīts, līdz ar to ir jānosaka kritēriji,  "ko tad konkrēti mēs gaidām kādā laika periodā".
Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus
Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus
Vairākas skolas šorīt, pirmajā jaunā mācību gada dienā, saņēmušas "zema riska līmeņa draudu" e-pastus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Mācību gada sākumā autovadītājus aicina būt īpaši uzmanīgiem
Mācību gada sākumā autovadītājus aicina būt īpaši uzmanīgiem
Sākoties jaunam mācību gadam, autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļam, jo satiksme apdzīvotās vietās un piepilsētās kļūs intensīvāka, turklāt jābūt īpaši uzmanīgiem, jo uz ceļiem būs vairāk gājēju un velosipēdistu, kā arī to bērnu un pusaudžu, kas pārvietojas ar skrejriteņiem, informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
Māca un iedvesmo: Daugavpils izglītības iestādes skolu reitinga augšgalā jau vairākus gadus
Māca un iedvesmo: Daugavpils izglītības iestādes skolu reitinga augšgalā jau vairākus gadus
Ata Kronvalda balva un Lielā pūce par godpilno 1. vietu Latvijā lielo skolu grupā jau trešo gadu pēc kārtas nonāks Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolā-licejā - apbalvošanas ceremonija notiks 4. septembrī Valsts prezidenta pilī. Arī Valsts Daugavpils ģimnāzija savā grupā ir Latvijas labāko ģimnāziju četriniekā, un tās īpaša misija ir uzturēt pilsētā latvisko garu un tradīcijas.
Ropažu novada dome noskata ekskluzīvu savrupmāju jaunam bērnudārzam
Ropažu novada dome noskata ekskluzīvu savrupmāju jaunam bērnudārzam
Ropažu novada dome iecerējusi ierīkot bērnudārzu greznā privātmājā, kas nesen konfiscēta par labu valstij kā noziedzīgi iegūta manta, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto". Īpašums pašlaik pirmsskolas izglītības iestādei nav piemērots, un pašvaldībā nevar pateikt, cik naudas nāksies iztērēt, lai ēku pielāgotu bērnu vajadzībām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd