Latvijā
Ādažos veic unikālu digitālās savienojamības eksperimentu
Ādažos veic unikālu digitālās savienojamības eksperimentu
Ādažu militārajā bāzē tiek veikts unikāls digitālās savienojamības eksperiments, kurā iesaistīti vairāki tehnoloģiju uzņēmumi un NATO. Vienkāršiem vārdiem raksturojot tā būtību, var teikt, ka NATO mēģina pietuvoties tam, ko katrs puika redz datorspēlēs. Proti, ja tiek spēlēta tanku spēle, mēs redzam, kur ir mūsu tanki, cik to ir, un mēs varam tiem dot precīzas komandas, kā arī redzam, kur pārvietojas pretinieki. Kā šo pietuvināt reālajai dzīvei, un kāpēc šāds eksperiments notiek tieši Latvijā?
Kuldīgā jau 13. reizi sarīko gadatirgu par godu hercogam Jēkabam
Kuldīgā jau 13. reizi sarīko gadatirgu par godu hercogam Jēkabam
Pašu cepts, vārīts, šmorēts, nomedīts, iekonservēts, adīts, šūts – un tā varētu turpināt vēl un vēl –, cik daudz gada laikā padarījuši Kuldīgas novada ļaudis, lai "Hercoga Jēkaba gadatirgū" galdi lūztu no rudens velšu bagātības. Un kā nu ne, tieši ar viņu saistās Kurzemes un Zemgales hercogistes uzplaukums, savukārt oktobris ir hercoga dzimšanas dienas mēnesis. Gadatirgus norisinājās jau 13. reizi.
«Rere grupas» uzņēmumi kavē darbus būvobjektos; tas neattur no jauna daudzmiljonu līguma
«Rere grupas» uzņēmumi kavē darbus būvobjektos; tas neattur no jauna daudzmiljonu līguma
Nodrošinājuma valsts aģentūra aizvadītajā mēnesī lauza līgumu ar "Rere būve", tā arī nespējot piespiest paātrināt tempus, lai ugunsdzēsēji beidzot pārceltos uz jaunajiem depo. Taču problēmas ar termiņu ievērošanu un spēju piesaistīt pietiekami daudz resursu ir vēl virknē būvobjektu, kur iepirkumus vinnējuši AS "Rere grupa" uzņēmumi. Vairākos gadījumos pasūtītāji jau bijuši spiesti iesaistīties pat tiktāl, ka slēdz trīspusējus līgumus ar apakšuzņēmējiem, lai tikai objektos būtu, kas strādā.
«Ņevzļingeitas» atbalsis Latvijā: policija sāk kriminālprocesu par viltoto pasi; KNAB vērtē iespējam...
«Ņevzļingeitas» atbalsis Latvijā: policija sāk kriminālprocesu par viltoto pasi; KNAB vērtē iespējamo korupciju
Pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" sižeta par saraksti starp tagad Polijā apcietināto Krievijas juristu Anatoliju Bļinovu un, visticamāk, Izraēlā mītošo miljardieri Leonīdu Ņevzļinu, kurš ir naftas kompānijas "Jukos" bijušais vadības pārstāvis, Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu pēc panta par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu. Visticamāk, runa ir par viltoto Latvijas nepilsoņa pasi, ko varētu būt izmantojis Bļinovs. Tikmēr vēl nav skaidrs, vai tiesībsargājošās iestādes par sadarbību ar Bļinovu plāno nopratināt Latvijas pilsoni Dmitriju Čeļebiju, kurš šobrīd varētu atrasties Krievijā.
«No «Baltik» bankas varam dabūt visu.» Ko atklāj Navaļnija komandas izmeklēšana par kukuļošanu Latvi...
«No «Baltik» bankas varam dabūt visu.» Ko atklāj Navaļnija komandas izmeklēšana par kukuļošanu Latvijā
Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" rīcībā nonākusī telefonu sarakste, visticamāk, starp Izraēlā dzīvojošo miljardieri Leonīdu Ņevzļinu un nu jau Polijā apcietināto Krievijas pilsoni Anatoliju Bļinovu met tumšu aizdomu ēnu pār Latvijas tiesībsargājošām iestādēm. Sarakste cita starpā atklāj abu centienus ar kukuļu palīdzību panākt kriminālizmeklēšanu pret bijušo Pretkorupcijas fonda izpilddirektoru.
Vēža pacienta Gabriela ārstēšanai trūkst vēl 30 000 eiro
Vēža pacienta Gabriela ārstēšanai trūkst vēl 30 000 eiro
Atlikuši vien savā ziņā nieka 30 000 eiro, un tad ļaundabīgā audzēja – neiroblastomas – nomocītā jaunieša Gabriela Mutora ārstēšanai būs saziedota pilnīgi visa summa. Savā ziņā tas ir brīnums, jo cilvēku atsaucība bijusi neticama. No gandrīz 500 000 eiro, kas vajadzīgi, lai jaunietis dzīvotu, jau saziedoti vairāk nekā 455 000 eiro. Gabriels jūtas labi un nākamnedēļ sāks nākamo ārstēšanās kursu.
Bioloģisko atkritumu konteineri Latgalē apput noliktavās – pašvaldības nespēj vienoties ar pārstrādā...
Bioloģisko atkritumu konteineri Latgalē apput noliktavās – pašvaldības nespēj vienoties ar pārstrādātāju
Kopš gada sākumā likums uzliek par pienākumu atsevišķu konteineru paredzēt bioloģiskajiem atkritumiem. Brūns konteineris pagalmā gan joprojām ir reta parādība Latgales pilsētās un ciematos. Vairums reģiona pašvaldību nav noslēgušas līgumus ar poligonu "Cinīši". Vēl gada sākumā tur nebija pabeigta rūpnīca bioloģisko atkritumu pārstrādei. Tagad tā darbojas, bet līgumi aizvien nav noslēgti, un apsaimniekotāju iegādātie konteineri apput noliktavās.
«Vīrs var palikt uz ielas» – Rīgas sociālo dzīvokļu īres tiesības mantot nevar, ja pakalpojums piešķ...
«Vīrs var palikt uz ielas» – Rīgas sociālo dzīvokļu īres tiesības mantot nevar, ja pakalpojums piešķirts tikai vienam no ģimenes
Astrīde Ausma Draviniece vairākus gadus gaidīja rindā, lai varētu īrēt pašvaldības sociālo dzīvokli. Viss bija kārtībā līdz brīdim, kad saņēma jauno īres līgumu, kurā viņas vīrs vairs nav norādīts kā ģimenes loceklis, bet gan kā "cita persona". Līdz ar to sievas nāves gadījumā vīrietim dzīvoklis ir jāatstāj.
«Re:Baltica» Rīgā atrod Somijas lielākā korupcijas skandāla figuranta īpašumus
«Re:Baltica» Rīgā atrod Somijas lielākā korupcijas skandāla figuranta īpašumus
Pērnā gada pēdējā dienā "Re:Baltica" e-pastā pienāca vēstule. "Sūtīju Finanšu izlūkošanas dienestam (FID) informāciju par Interpola meklētu noziedznieku, kas Latvijā slēpj īpašumus. Šī informācija pie manis nonāca, kad klients vēlējās īrēt telpas, un mēs veicām izpēti," rakstīja jurists Riks Jākobuss. "Kā redzat, FID neinteresē pienākumu pildīšana pret Latvijas sabiedrību. Varbūt "Re:Baltica" interesē?"
Ainažos par brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem piesakās jau trešajā paaudzē
Ainažos par brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem piesakās jau trešajā paaudzē
Mazā piejūras pilsētiņa Ainaži vairāk tiek saistīta ar Latvijas jūrniecības aizsākumiem, un par tiem liecības glabā Ainažu Jūrskolas muzejs, bet Ainažos ir vēl arī Ugunsdzēsības muzejs, kas ir pašvaldības pārziņā. Laikā, kad pašvaldībām nākas savilkt jotas, mazajiem muzejiem arī pašiem ir jāmeklē, kur meklēt finansējumu, sacīja Ainažu ugunsdzēsības muzeja vadītāja.
Par Kalašņikova automāta simbola atrādīšanu Rēzeknē sāk administratīvo procesu
Par Kalašņikova automāta simbola atrādīšanu Rēzeknē sāk administratīvo procesu
Rēzeknē uzsākts administratīvais process par kara noziegumus attaisnojošas simbolikas izmantošanu – kāds automašīnas logā bija izvietojis uzlīmi ar triecienšautenes AK-47 simboliku. Kā skaidroja Valsts policijā, likumos nav uzskaitīti visi militāro agresiju un kara noziegumus slavinošie simboli, un policija katru situāciju izvērtē individuāli.
Sēlija vēlas savu vēlēšanu apgabalu un plānošanas reģionu
Sēlija vēlas savu vēlēšanu apgabalu un plānošanas reģionu
Jēkabpils novada Viesītē sestdien, 5. oktobrī, aizvadīts 11. Sēlijas kongress. Sanākot kopā pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem un politiķiem, pārspriests, kā veicināt izaugsmi teritorijai, kas ir Latvijas mazākā un mazapdzīvotākā vēsturiskā zeme. Vai Sēlija ir arī reģions, kam nepieciešams arī savs vēlēšanu apgabals un plānošanas reģions? Sēļi uzskata, ka jā, jo ar atbalstu kultūrai vien nepietiek.
Policijas operācijā Alūksnes pusē atmaskota narkomafija un izņemta vairāk nekā tonna narkotiku
Policijas operācijā Alūksnes pusē atmaskota narkomafija un izņemta vairāk nekā tonna narkotiku
"Notikusī operācija bijusi viena no vērienīgākajām pēdējā laika operācijām. Runa ir par narkomafijas atmaskošanu un vairāk nekā tonnu sintētisko narkotiku" – tā Valsts policija stāsta par notikušo operāciju Ziemeru pagastā, netālu no Alūksnes. Vietējie iedzīvotāji jau vairākas dienas bija novērojuši aktīvu policijas un specdienestu interesi par kādu ēku netālu no Alūksnes.
Izstādē Tilžā apskatāma 30 gadus veidota pildspalvu kolekcija un atmiņas par skolu
Izstādē Tilžā apskatāma 30 gadus veidota pildspalvu kolekcija un atmiņas par skolu
Šodien Latvijā tiek atzīmēta Starptautiskā skolotāju dienu. Par godu skolotāju svētkiem Tilžas pagastmājā izveidota izstāde "Tā skolā bija kādreiz", kur aplūkojamas pagājušā gadsimta mācību grāmatas, liecības, pārgājienu dienasgrāmatas. Turpat apskatāma arī vairāk nekā 30 gadus veidota pildspalvu kolekcija.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd