Latvijā
Ministrija rosina divkāršot individuālo kompensāciju onkoloģijas zālēm un ieviest vēža fondu
(papild...
Ministrija rosina divkāršot individuālo kompensāciju onkoloģijas zālēm un ieviest vēža fondu (papildināts)
Veselības ministrs Hosams Abu Meri ("Jaunā Vienotība") rosina divkāršot individuālo kompensācijas apmēru onkoloģijas zālēm tiem pacientiem, kas kopējā valsts atbalsta mehānismā neiekļaujas, kā arī ieviest Vēža fondu, no kura līdzekļiem varētu palīdzēt segt zāles tādiem pacientiem, kā, piemēram, 19 gadus vecajam Gabrielam Mutoram, par kuru stāstīts pagājušajā nedēļā. Viņam valsts piešķīrusi vien 3% no medikamentu summas, sabiedrības ziedojumiem pārsniedzot 250 000 eiro.
Mieriņa: Šobrīd «Rail Baltica» likumā noteiktais termiņš neatbilst patiesībai
Mieriņa: Šobrīd «Rail Baltica» likumā noteiktais termiņš neatbilst patiesībai
Saeima varētu iesaistīties projekta "Rail Baltica" izstrādē, tā pirmdien, 19. augustā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" prātoja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS). Jau šonedēļ darbu atsāks Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisija, kas turpinās vētīt, kas projekta izstrādē bijis nepareizi.
Sabiedriskie mediji trīs nedēļu garumā aicina ziedot Ukrainai
Sabiedriskie mediji trīs nedēļu garumā aicina ziedot Ukrainai
Godinot Ukrainas neatkarības dienu 24. augustā, sabiedriskie mediji – Latvijas Televīzija (LTV), Latvijas Radio un portāls LSM.lv – sadarbībā ar "Ziedot.lv" no pirmdienas, 19. augusta, trīs nedēļu garumā vienojas atbalsta akcijā Ukrainai, aicinot ziedot Ukrainas aizstāvjiem. Šajā laikā sabiedrisko mediju saturā ikdienas ziņu aktualitātes par Ukrainu papildinās īpašas intervijas un reportāžas no kara zonas, kā arī stāsti par ukraiņu ikdienu Ukrainā un Latvijā.
Līvānos uz laiku slēgta dzelzceļa pārbrauktuve, jāizmanto apbraucamais ceļš
Līvānos uz laiku slēgta dzelzceļa pārbrauktuve, jāizmanto apbraucamais ceļš
No pirmdienas, 19. augusta, plkst. 9.00 līdz trešdienai, 21. augusta,  plkst. 20.00 Līvānos remontdarbu dēļ būs slēgta dzelzceļa pārbrauktuve uz reģionālā autoceļa Līvāni–Preiļi (P63). Apbraukšana pa Dzirnavu ielu Līvānos, autoceļš Līvāni–Steķi (V753) caur Stikāniem, informēja "Latvijas Valsts ceļi".
Tukuma novada pagasti izvēlas savus ģerboņus
Tukuma novada pagasti izvēlas savus ģerboņus
Latvijā turpinās pašvaldību darbs pie savu ģerboņu izveides. Tukuma novadā no 23 pagastiem tādi ir tikai pusei. Vietējie iedzīvotāji ir gana aktīvi, lai izvēlētos, tieši kāda būs viņu dzīvesvietas vizuālā identitāte, taču nereti samulst, uzzinot, ka tiem ir stingri kritēriji un ģerbonis nevar izskatīties kā glezna vai skaista gravīra.
Nav skaidrs, kur iegūs onkoloģijas pacientiem nepieciešamos papildu 150 miljonus eiro
(papildināts)
Nav skaidrs, kur iegūs onkoloģijas pacientiem nepieciešamos papildu 150 miljonus eiro (papildināts)
Veselības ministram, "Jaunās Vienotības" politiķim Hosamam Abu-Meri pirmdien, 19. augustā, jānāk klajā ar priekšlikumiem, vai un kā valsts varētu vairāk atbalstīt onkoloģijas pacientus, kas līdz šim zāļu iegādei nesaņem nekādu valsts palīdzību vai arī tiek pie pārāk mazas kompensācijas. Tā rīkoties ministram likusi viņa partijas biedre, premjere Evika Siliņa. Taču nav skaidrs, kur valsts iegūs visu pacientu vajadzībām nepieciešamos papildu 150 miljonus eiro.
Dānijas bataljons pievienojas NATO spēku grupai Latvijā
Dānijas bataljons pievienojas NATO spēku grupai Latvijā
Lai stiprinātu NATO austrumu robežu un atturētu Krieviju no agresīvām darbībām pret alianses valstīm, Ādažu bāzē ieradies Dānijas Karalisko bruņoto spēku bataljons – ap 800 karavīru. Bataljons pievienosies NATO daudznacionālajai brigādei Latvijā. Nākamnedēļ notiks svinīgā ceremonija. Dānijas bataljona vadība tikmēr dāņu televīzijai TV2 izrādījusi mītnes vietu un pastāstījusi par pienākumiem.
Pierobežas iedzīvotājiem skaidrot «pūķa zobus» uz robežas plāno uzticēt vietējiem medijiem un pašval...
Pierobežas iedzīvotājiem skaidrot «pūķa zobus» uz robežas plāno uzticēt vietējiem medijiem un pašvaldībām
Topošā aizsardzības līnija uz Latvijas ārējās robežas piesaistījusi starptautisku interesi, par "pūķa zobiem" un "ežiem" ziņo ārvalstu mediji. Pierobežas iedzīvotājiem par pretmobilitātes šķēršļiem Aizsardzības ministrija plāno stāstīt ar vietējo mediju, nevalstisko biedrību un pašvaldību starpniecību. Latvijas Televīzija apmeklēja pierobežas ciemu Goliševu un uzklausīja, ko vietējie tur dzirdējuši un ko domā par topošo drošības infrastruktūru uz robežas.
Uz Liepājas šosejas pēc jūnija traģiskajām avārijām aizvien brauc pārgalvīgi
Uz Liepājas šosejas pēc jūnija traģiskajām avārijām aizvien brauc pārgalvīgi
Pēc šovasar notikušajām traģiskajām avārijām uz Liepājas šosejas tur turpinās drošības uzlabojumi. Operatīvi veiktā īpašā auditā konstatēts, ka ceļa malās nenopļautā zāle un apauguši krūmi vairākos ceļa posmos tur samazina redzamību, autovadītājiem uzsākot apdzīšanas manevru. Bet, kā šonedēļ novēroja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Panorāma" filmēšanas grupa, autovadītāji turpina braukt pārgalvīgi un ignorē norādes, ka apdzīt nedrīkst.
Valcēnieši baidās no vietējās kaušļu «bandas» pilsētā
Valcēnieši baidās no vietējās kaušļu «bandas» pilsētā
Valkas centrā gaišā dienas laikā kādam Mazsalacas iedzīvotājam uzbrukuši vairāki jauni vīrieši. Kautiņā cietušais ar vidēji smagām traumām nogādāts slimnīcā un vērsies policijā, kur ierosināts kriminālprocess. Vietējie iedzīvotāji saka, ka pilsētā uzdarbojoties grupējums, no kura baidās daudzi. Uzbrucēji jau iepriekš nonākuši likumsargu redzeslokā, taču policija noliedz iedzīvotāju paustās bažas, ka likumsargi zina par šīm personām, bet nerīkojas.
Desmit gadu laikā patvērumu Latvijā lūguši pieci tūkstoši cilvēku
Desmit gadu laikā patvērumu Latvijā lūguši pieci tūkstoši cilvēku
Pēdējo desmit gadu laikā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) saņēmusi vairāk nekā piecus tūkstošus patvēruma meklētāju iesniegumus. Tiesības lūgt patvērumu Latvijā un tā rezultātā iegūt bēgļa vai alternatīvo statusu nosaka Patvēruma likums.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd