Latvijā
«Jaunās Vienotības» deputāts Zariņš iesaistīts Eiropas prokuratūras lietā par ES fondu projektiem Va...
«Jaunās Vienotības» deputāts Zariņš iesaistīts Eiropas prokuratūras lietā par ES fondu projektiem Valkā
Deputāta mandātu negaidīti nolikušā ekspremjera Krišjāņa Kariņa vietā Saeimā šonedēļ darbu uzsāka Viesturs Zariņš – "Jaunās Vienotības" (JV) Valkas novada nodaļas vadītājs un līdzšinējais Valkas vicemērs. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" noskaidroja, ka ilggadējais Valkas domnieks un iepirkumu speciālists Zariņš kopš pavasara ir iesaistīts Eiropas prokuratūras (EPPO) sāktajā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par Eiropas fondu finansējuma apgūšanu ražošanās infrastruktūras projektos.
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija a...
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija atšķiras
Bezpajumtniekiem pērn noslēgto īres dzīvokļu pilotprojektu šogad Rīgā īsteno kā pakalpojumu. Tam pašvaldība no budžeta šogad velta vairāk nekā 340 tūkstošus eiro, to Latvijas Radio noskaidroja Rīgas domē un no pakalpojumu sniedzēja Latvijas Samariešu apvienības. Vai pašvaldība to gatava turpināt arī nākamajā gadā un vai īres dzīvokļi pieejami arī Liepājā un Valmierā, kur līdzīgi kā Rīgā pērn noslēdzās izmēģinājuma projekts?
«Nihilisms pret valsti.» Vēsturniece aicina iestādes Latgalē izmantot likumīgo reģiona karogu
«Nihilisms pret valsti.» Vēsturniece aicina iestādes Latgalē izmantot likumīgo reģiona karogu
Lai arī pērn pavasarī apstiprināts Latgales vēsturiskās zemes karogs – tumši zils ar baltu svītru pa vidu -, vietējie ļaudis un nereti arī pašvaldību institūcijas joprojām izmanto karoga neapstiprināto versiju ar sarkanu ģerboni uz tā. Valsts heraldikas komisijas pārstāve, mākslas vēsturniece Ramona Umblija šādu likuma neievērošanu sauc par nihilismu pret likumdošanu un tātad pret pašu valsti. Savukārt no Latgales ievēlētais Saeimas deputāts Juris Viļums ("Apvienotais saraksts") uzskata, ka tas ir tikai pārejas laiks un cilvēkiem nepieciešams skaidrot karoga nozīmi.
Arī Latvijā arvien vairāk skolu aizliedz mācību laikā izmantot viedtālruņus
Arī Latvijā arvien vairāk skolu aizliedz mācību laikā izmantot viedtālruņus
Mācību stundas bez mobilajiem telefoniem – tā ir realitāte aizvien lielākā daļā Latvijas skolu. Pirms dažiem gadiem ideju sāka praktizēt dažas skolas, taču par labu praksi to atzīst direktori un skolotāji visā Latvijā, jo internets un ierīces nozog skolēnu uzmanību mācībām. Turklāt daudzās skolās skolēni telefonu neizmanto visu dienu, ieskaitot starpbrīžus.
Latvijā ražotā militārā produkcija ir augstu novērtēta Ukrainas kaujas laukā
Latvijā ražotā militārā produkcija ir augstu novērtēta Ukrainas kaujas laukā
Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kas ražo tehniku militārām vajadzībām un kuru ražojumus atzinīgi novērtē Ukrainas kaujas laukā. Ar sabiedrisko mediju skatītāju, lasītāju un klausītāju atbalstu, pateicoties sabiedrisko mediju un Ziedot.lv kopīgi rīkotajai labdarības akcijai, Latvijā ražotās preces un ierīces nonāks Ukrainā, lai palīdzētu ukraiņiem uzvarēt.
Rudbāržnieki iesaistās atmiņu kultūras pētīšanā
Rudbāržnieki iesaistās atmiņu kultūras pētīšanā
Lai pievērstu uzmanību vietējās kultūrvides izzināšanai, pētniecībai, zināšanu un pieredžu apmaiņai, trīs Kuldīgas novada pagastos notika rezidence "Piezīmes uz malām". Viens no tiem bija Rudbāržu pagasts, kurā vizuālās kultūras pētniece Baiba Tetere iedziļinājās vietējās kopienas fotogrāfijās un videomateriālos, tā atklājot, kur rudbāržnieki fotografējušies visbiežāk un kā te veidojusies dzīve pagājušā gadsimta 90. gados. Nu apkopots arī nozīmīgs papildinājums novadpētniecībai.
Bauskas novadā svin Pļaujas svētkus
Bauskas novadā svin Pļaujas svētkus
Lai kopīgi svinētu tradicionālos Pļaujas svētkus, sestdien Bauskas novada Bārbeles pagastā Ausekļu dzirnavās pulcējas amatnieki, vēstures entuziasti un ģimenes. Ik gadu šeit tiek godināts latviskais darba tikums, tradīcijas un kultūras mantojums.
REPORTĀŽA no Rīgas Centrāltirgus: Krievu valoda – arvien izplatīta saziņā ar pircējiem
REPORTĀŽA no Rīgas Centrāltirgus: Krievu valoda – arvien izplatīta saziņā ar pircējiem
Arī pēc desmit gadiem daudzi tirgotāji Rīgas Centrāltirgū saziņā ar klientiem izmanto krievu valodu, jo latviešu valodu neprot vai prot nepietiekami. Valsts valodas centrā (VVC) atzina – lai arī situācija latviešu valodas lietojumā šķietami uzlabojas, tomēr ir jomas, kurās centrs konstatē pārkāpumus, un tirdzniecība ir viena no tām līdztekus apkalpojošajai sfērai kopumā.
Naudas trūkuma dēļ rindā uz pašvaldības līdzfinansējumu pansionātā jāgaida līdz pat gadam
Naudas trūkuma dēļ rindā uz pašvaldības līdzfinansējumu pansionātā jāgaida līdz pat gadam
Latvijā ir pieejamas divu veidu sociālās aprūpes iestādes: vispārējā tipa pansionāti un ģimenes tipa pansionāti. Situācija, kad senioram nepieciešama aprūpe 24 stundas diennaktī, visbiežāk pienāk pēkšņi un negaidīti. Tad piederīgajiem ir īsā laika sprīdī jānokārto visi dokumenti, kas nepieciešami, jāatrod pansionāts un līdzekļi. Rīgā situāciju glābj pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums. Vispārējā tipa pansionātos tas ir līdz 500 eiro mēnesī, ģimenes tipa pansionātos – līdz 800. Taču realitātē, ievietojot tuvinieku sociālās aprūpes iestādē, nevar cerēt uz tūlītēju pašvaldības finansējumu, jo, tā kā budžetā nepietiek līdzekļu visu iedzīvotāju vajadzību apmierināšanai, rinda virzās ļoti lēni.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd