Ziņas
Ķīlnieku krīze kolonijā Krievijā beidzas ar četru ieslodzīto nošaušanu
(papildināts)
Ķīlnieku krīze kolonijā Krievijā beidzas ar četru ieslodzīto nošaušanu (papildināts)
Krievijas Nacionālā gvarde paziņojusi, ka nogalinājusi četrus ieslodzītos, kas kolonijā IK-19 Volgogradas apgabalā bija sagrābuši gūstā ieslodzījuma vietas darbiniekus. Snaiperi ar četriem precīziem šāvieniem neitralizēja četrus ieslodzītos, kuri bija sagrābuši kolonijas darbiniekus par ķīlniekiem. Ķīlnieki tika atbrīvoti, ziņo aģentūra "Interfax".
FOTO. Ar ziediem, pastkartēm un arhīvu foto pie Brīvības pieminekļa svin Baltijas ceļa 35. gadadienu
FOTO. Ar ziediem, pastkartēm un arhīvu foto pie Brīvības pieminekļa svin Baltijas ceļa 35. gadadienu
Piektdien, 23. augustā, aprit 35 gadi kopš aptuveni divi miljoni Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju sadevās rokās, veidojot cilvēku ķēdi, kas savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas – Tallinu, Rīgu un Viļņu. Akcija "Baltijas ceļš" ir tautu vienotības liecība kopīgai cīņai par valstiskās neatkarības atjaunošanu. Piektdien par godu šim notikumam Rīgā norit plaša kultūras pasākumu programma.
Latvijas Radio Ukrainā: Sadarbojoties ar Latvijas policistiem, atklāti vairāki smagi noziegumi
Latvijas Radio Ukrainā: Sadarbojoties ar Latvijas policistiem, atklāti vairāki smagi noziegumi
Pateicoties Latvijas un Ukrainas policistu savstarpējai sadarbībai, pēdējo gadu laikā atklāti vairāki smagi noziegumi, toskait Latvijas robežsardzes amatpersonas slepkavības mēģinājums. Šonedēļ Ukrainu apmeklēja Latvijas Valsts policijas vadība, kas ne vien piegādāja jaunas automašīnas ukraiņu kārtībsargiem, bet arī pateicās kolēģiem par sekmīgu līdzdalību noziegumu atklāšanā.
Nosauktas pērnā gada labākās būves; balvas iegūst arī «Rail Baltica» pilsētas infrastruktūra un Jaun...
Nosauktas pērnā gada labākās būves; balvas iegūst arī «Rail Baltica» pilsētas infrastruktūra un Jaunais Rīgas teātris
Par pagājušā gada labākajām būvēm atzītas dažāda tipa ēkas gan Rīgā, gan reģionos, tostarp Jaunais Rīgas teātris, pārbūvētais Uzvaras parks un Preiļu pils. Taču "Rail Baltica" pilsētas centra infrastruktūra apbalvota divās kategorijās – gada inženierbūvē un ainavas būvē. Starp apbalvotajiem arī dažādas biznesa ēkas, skolas un dzīvojamie nami.
Starp pieciem Latvijā mīlētākajiem mediju zīmoliem – LSM, Latvijas Radio un LTV1
Starp pieciem Latvijā mīlētākajiem mediju zīmoliem – LSM, Latvijas Radio un LTV1
Piektdien, 23. augustā, noskaidroti "Latvijas zīmolu topa" 2024. gada finālisti. Par vietām kādā no septiņām kategorijām šogad Latvijā sacentās kopumā 363 zīmoli, bet finālā ierindojušies 35. Starp pieciem Latvijā mīlētākajiem mediju zīmoliem ierindojušies sabiedriskie mediji – portāls LSM.lv, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas pirmais kanāls (LTV1), informēja rīkotāji.
Jūlija vētrā cietušajiem apdrošinātāji atlīdzībās izmaksājuši 7 miljonus eiro, saņemti vairāk nekā 9...
Jūlija vētrā cietušajiem apdrošinātāji atlīdzībās izmaksājuši 7 miljonus eiro, saņemti vairāk nekā 9000 pieteikumi
Līdz ceturtdienai, 22. augustam, apdrošinātāji bija saņēmuši 9097 pieteikumus atlīdzībai par jūlija vētrā nodarītajiem postījumiem, informē Latvijas Apdrošinātāju asociācija (LAA). Kopējā pieprasīto atlīdzību summa ir vairāk nekā 20 miljoni eiro. Līdz šim izmaksāti 7 miljoni eiro, kas apmierina aptuveni 40% no visiem pieprasījumiem.
Pieprasījums pēc vietām Rīgas pansionātos aug; risinājums – aprūpe mājās un jauni aprūpes centri
Pieprasījums pēc vietām Rīgas pansionātos aug; risinājums – aprūpe mājās un jauni aprūpes centri
Sabiedrība noveco, un arvien vairāk cilvēkiem mūža nogalē ir nepieciešama ilgstoša sociālā aprūpe. Pašlaik Rīgā uz pašvaldības līdzfinansētajiem pansionātiem gaida vairāk nekā 800 cilvēku, un gaidīšanas laiks pārsniedz sešus mēnešus. Lai samazinātu gaidīšanu rindā, pašvaldībai būtu nepieciešams papildu finansējums aptuveni 730 000 eiro, kas segtu vismaz 100 vietas.
Atpazīti upuri no Sicīlijas piekrastē nogrimušās jahtas
Atpazīti upuri no Sicīlijas piekrastē nogrimušās jahtas
Pie Sicīlijas krastiem nogrimušās jahtas seši atrastie upuri ir atpazīti. Viens no tiem ir Britu informācijas tehnoloģiju uzņēmumu magnāts Maikls Linčs. Taču joprojām nav atrasta viņa 18 gadus vecā meita, tādēļ glābēji turpina meklēšanas darbus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd