Jaunās režisores Marijas Stafānijas Linužas filma «Ama osa» piedzīvo Latvijas pirmizrādi

Latvijas pirmizrādi 29. aprīlī piedzīvoja jaunās režisores Marijas Stafānijas Linužas dokumentāls stāsts "Ama osa". Filmas varone dzīvo Sicīlijā un savu līdzšinējo darbu nomaina ar pakalpojumu sniegšanu erotiskā čatā. Pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja Milānas festivālā "Filmmaker", kur tai piešķirts Atzinības tituls.

Jaunās režisores Marijas Stefānijas Linužas dokumentālās filmas nosaukums "Ama osa" tulkojumā no itāļu valodas nozīmē – mīli uzdrīkstēties. Par dokumentālā stāsta varoni izraudzīta jauna sieviete Noa, kura Sicīlijā sniedz seksa pakalpojumus anonīmiem platformas lietotājiem un atklāj sevi arī kā mākslinieci.

"Varonis ir ļoti noteicošs. Manā filmā arī bija svarīgi, kā mēs varam padarīt šo varoni pievilcīgu, kā varam sadraudzēties," skaidro režisore Marija Stefānija Linuža. "Viņa spēja ar ironiju un arī ar humoru kaut kādā veidā pat pasmieties par šiem vīriešiem, kas atļāvās izteikties negatīvi vai kas atļāvās viņu kritizēt. Noa piemīt ļoti liels spēks iekšā, un no viņas var mācīties."

Motivācija uzņemt filmu par darbu seksa industrijā radusies, lai pievērstu sabiedrības uzmanību šiem cilvēkiem un veicinātu diskusiju par šo tēmu. Režisore tikusies ar citiem šo pakalpojumu sniedzējiem, pētījusi viņu izjūtas un vēlmes. Filma ir režisores diplomdarbs, absolvējot Itālijas filmu skolu ZeLIG.

"Mēs ar montāžas režisori ļoti strādājām pie noskaņām. Mirklī, kad bijām sapratušas, kāds būs sižets un kāda būs notikumu gaita, pieķērāmies strādāt montāža tieši pie atmosfēras un pie tā, lai sajūtas būtu sinhronizētas ar galvenās varones sajūtām," stāta Marija Stefānija Linuža.

Dokumentālā filma tapusi, režisorei trīs mēnešus sekojot Noa ikdienas gaitām. Šobrīd Noa, kurai ir mākslas vēsturnieces grāds, vairs nenodarbojas ar seksa pakalpojumiem, bet gan strādā par gidi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti