Rīkotāji jau sagatavošanas posmā uzsvēra, ka spēles būs videi draudzīgas un ilgtspējīgas. Plaši tiek izmantoti atkārtoti lietojamie trauki, sēdvietas un citas konstrukcijas ražotas no otrreizēji pārstrādātiem materiāliem, un cilvēki pārvietojas ar "zaļo transportu".
Svarīga bija arī vēlme maksimāli samazināt pārtikas atkritumus, tāpēc ēdienkartes sastādīšanas laikā lielu vērību veltīja visu pasūtīto produktu efektīvai izmantošanai. Noslēgts arī līgums ar trīs organizācijām par sportistu neapēstās pārtikas savākšanu un sadali.
Desmitiem brīvprātīgo katru dienu pulksten 6 no rīta dodas uz ēdināšanas vietām un vēlāk nogādā pārtiku labdarības organizācijām.
Kādas pārtikas bankas darbinieks informēja, ka kopš spēļu sākuma saņemtas apmēram 15 tonnas produktu, un tikpat daudz nogādāts citā noliktavā. Darbinieki šķiro saņemto pārtiku, un derīgā nonāk sociālos veikalos un ēdināšanas iestādēs.
Projekta īstenotāji uzsver, ka šādā veidā cenšas rādīt priekšzīmi nākamo olimpisko spēļu un citu lielu pasākumu rīkotājiem.