Ziņas
Palielinās apšaudes starp Izraēlu un «Hizbullāh»; Libānā pirmdien nogalināti gandrīz 500 cilvēki
(pa...
Palielinās apšaudes starp Izraēlu un «Hizbullāh»; Libānā pirmdien nogalināti gandrīz 500 cilvēki (papildināts)
Konfliktam starp kaujinieku grupējumu "Hizbullāh" un Izraēlu pārejot jaunā fāzē, Izraēlas bruņotie spēki pirmdienas rītā Libānas dienvidu daļas iedzīvotājiem izsūtījuši brīdinājumus, kuros viņi tiek aicināti izvairīties no objektiem, kas saistīti ar grupējumu "Hizbullāh". Gluži kā aizvadītajās dienās, arī pirmdien Izraēlas spēki veic uzbrukumus grupējuma mērķiem "Libānā". Arī "Hizbullāh" atbildi nepaliek parādā.
Daugavpilī sākušies aktīvi būvdarbi Latgales lielākā industriālā parka izveidei
Daugavpilī sākušies aktīvi būvdarbi Latgales lielākā industriālā parka izveidei
Līdz nākamā gada beigām Daugavpils pašvaldībai jāapgūst Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības mehānisma piešķirtie vairāk nekā 17 miljoni eiro un jāuzbūvē ēkas 11 000 kvadrātmetru platībā, veidojot Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra ALTOP industriālo parku. Būvniecība jau sākusies. Paralēli arī projekta partnerim – Augšdaugavas novada domei – jāizsludina konkurss un jāizbūvē sava novada teritorijā pievadceļi, ielas un inženierkomunikācijas līdz šī industriālā parka teritorijai. 
Ar ziedotāju palīdzību rehabilitācijas centrs «Poga» iegādājies līdzsvara platformu
Ar ziedotāju palīdzību rehabilitācijas centrs «Poga» iegādājies līdzsvara platformu
Pateicoties daudziem virtuāliem dzimšanas dienas sveicējiem, rehabilitācijas centrs "Poga" ticis pie vērtīgas medicīniskas iekārtas – līdzsvara platformas. Tā iegādāta par naudu, ko saviem draugiem dzimšanas dienā ziedojuši sociālo tīklu "Facebook" un "Instagram" lietotāji. Ziedot jubilāra izvēlētam mērķim īpaši iecienīts ārzemēs. Savukārt "Poga" ir vienīgā iestāde no Latvijas, kuras darbu var atbalstīt šādi.  
Par karošanu Krievijas pusē Ukrainā vīrietim plāno atņemt Latvijas pilsonību 
Par karošanu Krievijas pusē Ukrainā vīrietim plāno atņemt Latvijas pilsonību 
Valsts drošības dienests (VDD) pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi sešas lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta, ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", atsaucoties uz iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski ("Jaunā Vienotība"). 
Saeimas deputāts Jakovins iesaistīts lietā par tiesas vilcināšanu ar, iespējams, viltotu slimības la...
Saeimas deputāts Jakovins iesaistīts lietā par tiesas vilcināšanu ar, iespējams, viltotu slimības lapu
Saeimas deputāts un ģimenes ārsts ar vienu no lielākajām praksēm Latvijā Juris Jakovins (Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS)) iesaistīts krimināllietā, par ko šovasar ziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Lietas būtība: advokatūras puse KNAB ieskatā pretlikumīgi panākusi viltotas ārsta izziņas iesniegšanu tiesā, lai attaisnotu advokāta nepiedalīšanos tiesas sēdē.
Pensiju sistēmas plānotās izmaiņas – «ātra nauda» tagad, par tālāku nākotni vīzijas nav
Pensiju sistēmas plānotās izmaiņas – «ātra nauda» tagad, par tālāku nākotni vīzijas nav
Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni no 2. līmeņa četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.
Konservatīvo spēku cīņās pašvaldību vēlēšanās Latgalē ar savu partiju plāno iesaistīties arī Elksniņ...
Konservatīvo spēku cīņās pašvaldību vēlēšanās Latgalē ar savu partiju plāno iesaistīties arī Elksniņš
Nākamvasar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Latgalē top plašs konservatīvu spēku piedāvājums. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš vēl līdz šī gada beigām plāno izveidot partiju startēšanai pašvaldību vēlēšanās ne tikai Daugavpilī, bet arī Rēzeknē. Latvijas otrajā lielākajā pilsētā partijas nodaļu atjaunojusi Nacionālā apvienība. Politikas vērotāji spriež, ka krievvalodīgos vēlētājus Latgalē centīsies uzrunāt daudzas partijas. 
Labvēlīgie laikapstākļi ļauj kukurūzu Vidzemē šogad novākt ātrāk
Labvēlīgie laikapstākļi ļauj kukurūzu Vidzemē šogad novākt ātrāk
Sācies kukurūzas novākšanas laiks, un zemnieki rēķina, ka šogad raža Latvijā būšot laba. Šobrīd svarīgākais – novākt graudaugus līdz salnām. Vairums novāktās ražas paliks pašiem lauksaimniekiem, lai veidotu skābbarības krājumus lopiem, tomēr lēnām savu vietu Latvijā iekaro arī saldā kukurūza.
Infektologi šobrīd pret kovidu iesaka vakcinēties tikai riska grupām
Infektologi šobrīd pret kovidu iesaka vakcinēties tikai riska grupām
Latvijā pieaug saslimstība ar kovidu un ir pieejama arī sezonālā vakcīna pret Covid-19, tomēr infektologi atgādina, ka tagad vakcinācija iesakāma tikai cilvēkiem riska grupās – senioriem, hronisku slimību pacientiem vai cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu. 
Medijs: Ukrainas triecieni pa Krievijas naftas objektiem pagaidām nespēj radīt stratēģiskus panākumu...
Medijs: Ukrainas triecieni pa Krievijas naftas objektiem pagaidām nespēj radīt stratēģiskus panākumus
Ukrainas triecieni Krievijas degvielas rūpniecības objektiem ir samazinājuši Krievijas naftas pārstrādes iespējas un pacēluši ukraiņu morāli, taču tie vēl nav radījuši stratēģiskus panākumus cīņā pret Kremli. Par to raksta medijs "Kyiv Independent". Situācija gan varētu mainīties brīdī, kad Rietumi dos atļauju izmantot to sniegtos tālas darbības rādiusa ieročus triecieniem Krievijā. 
Drošības politikas eksperte: Jaunais ES komisāru portfeļu sadalījums ir ļoti labas ziņas Ukrainai
Drošības politikas eksperte: Jaunais ES komisāru portfeļu sadalījums ir ļoti labas ziņas Ukrainai
Šonedēļ nosaukts iespējamais Eiropas komisāru portfeļu sadalījums, kurā augstus amatus varētu ieņemt politiķi no Baltijas valstīm un Somijas. Tās ir ļoti labas ziņas gan Ukrainai, gan visam Baltijas reģionam, jo nozīmīgākie jautājumi, kas saistīti ar Ukrainu un drošību, nokļūs baltiešu rokās, Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" pauda Vācijas Māršala fonda Ziemeļu novirziena vadītāja un drošības politikas pētniece Kristīne Bērziņa.
Zemās grīdas tramvajs no Rīgas centra uz Iļģuciemu arvien nekursē; dome satiksmi cer atklāt šogad
Zemās grīdas tramvajs no Rīgas centra uz Iļģuciemu arvien nekursē; dome satiksmi cer atklāt šogad
Rīgā, Pārdaugavā, tramvaja sliežu pārbūve no Kalnciema ielas līdz Jūrmalas gatvei ir pabeigta jau pirms aptuveni mēneša. Tas nozīmē, ka zemās grīdas tramvaji var sākt kursēt arī 5. līnijā no centra uz Iļģuciemu, taču tas joprojām nav noticis. Turklāt, kad satiksmi atklās, pagaidām neesot zināms, pašvaldībai vien cerot, ka tas notiks šogad. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd