Latvijā
Krievija pielāgo dezinformāciju vietējai gaumei
Krievija pielāgo dezinformāciju vietējai gaumei
Latvijas Radio Ziņu dienests pēta, pa kādiem ceļiem mūs sasniedz dezinformācija. Lai arī visbiežāk dezinformācija saistās ar sociālajiem medijiem un propagandas interneta vietnēm, tomēr tās ieroču arsenāls ir daudz plašāks par mūsu tradicionālo izpratni. Tā darbojas kā greizie spoguļi, kas izkropļo mūsu realitātes uztveri.
Iestrēgst grausta demontāžas darbi Daugavpils vēsturiskajā centrā
Iestrēgst grausta demontāžas darbi Daugavpils vēsturiskajā centrā
Pirms gada Daugavpils dome pieņēma lēmumu steidzīgi demontēt privāto nekustamo īpašumu pilsētas vēsturiskajā centrā – bijušo šūšanas fabriku Stacijas ielā. Jau daudzus gadus šī pamestā ēka, par kuras likteni saimnieki neliekas ne zinis, kļuvusi ne tikai par vidi degradējošu objektu, bet arī rada reālus drošības draudus iedzīvotājiem.
Kuldīgā aizvadīti Vecpilsētas svētki
Kuldīgā aizvadīti Vecpilsētas svētki
Atvērti pagalmi, amatnieku un mākslinieku rosība, vietējie mājražotāji, stāsti par vecpilsētu, dziesmas un koncerti – tā šīs nedēļas nogalē Kuldīgā aizvadīti Vecpilsētas svētki.
Sen notikušo karu sekas: ūdenslīdējiem-atmīnētājiem darba Baltijas jūrā pietiks vēl vairākas desmitg...
Sen notikušo karu sekas: ūdenslīdējiem-atmīnētājiem darba Baltijas jūrā pietiks vēl vairākas desmitgades
Līdz 2. augustam Liepājā norisinās ikgadējās NATO militāro ūdenslīdēju mācības "DIVEX 24", kuru laikā ap 50 karavīru pilnveidos zināšanas un prasmes, kā jūras vidē neitralizēt nesprāgušo munīciju. Latvijā šādas mācības notiek jau no 2014. gada. Šoreiz tajās piedalās karavīri no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas. Baltijas jūras atbrīvošana no vēsturiskajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem joprojām ir aktuāla un no kara laika atstātā mantojuma būs jāturpina atbrīvoties vēl vairākas desmitgades.
NMPD mācībās gatavojas traģēdijām ar lielu cietušo skaitu
NMPD mācībās gatavojas traģēdijām ar lielu cietušo skaitu
Karš Ukrainā, terora akti Izraēlā un dažādi apdraudējumi citviet pasaulē likuši pārskatīt arī NMPD mācību scenārijus Latvijā. Lai gan mediķi glābj dzīvības katru dienu, traģēdijas ar lielu cietušo skaitu nav viņu ikdiena. Tāpēc sestdien, 27. jūlijā, Līgatnes pusē notika līdz šim vērienīgākās mācības dienesta vēsturē – simt cietušo, vairāk nekā 150 iesaistīto glābēju un ārstu.
Atzīmē Nāves salas pieminekļa simtgadi
Atzīmē Nāves salas pieminekļa simtgadi
Sestdien aprit 100 gadi kopš pieminekli Nāves salas aizstāvjiem 1924. gada 27. jūlijā atklāja pirmais Latvijas Valsts prezidents Jānis Čakste. Šim notikumam par godu šodien Daugavas vidū – Nāves salā – notika dažādi tematiski pasākumi – radošās darbnīcas, izzinošas ekskursijas un vēl. Pirmajā pasaules karā 1916. gadā Nāves salā bija divi latviešu strēlnieku bataljoni. Abi latviešu bataljoni kaujās zaudēja 167 karavīrus, tāpēc arī salai dots nosaukums – Nāves sala.
Bauskā pulcējas mazpulku dalībnieki no visas Latvijas
Bauskā pulcējas mazpulku dalībnieki no visas Latvijas
Mazpulku dalībnieki no dažādām Latvijas vietām šajās dienās pulcējās vienkopus, lai piedalītos ikgadējā nometnē "Visu daru es ar prieku". Šogad Bauskā sanākuši 220 mazpulcēni un viņu vadītāji.
Pilsonību piešķirs 33 personām
Pilsonību piešķirs 33 personām
Valdība izdevusi rīkojumu naturalizācijas kārtībā Latvijas pilsonībā uzņemt 33 personas. Latvijas pilsonībā tiek uzņemtas personas, kas apliecinājušas savu latviešu valodas prasmi, kā arī sekmīgi nokārtojušas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi.
Pamats latviešu pašapziņas celšanai – Ainažu jūrskolai aprit 160 gadu
Pamats latviešu pašapziņas celšanai – Ainažu jūrskolai aprit 160 gadu
Šogad aprit 160 gadu, kopš dibināta Ainažu jūrskola. Šī skola savulaik deva ne vien labu izglītību latviešu un igauņu puišiem, kuri, iegūstot kapteiņa diplomu, tika pie turības, bet ir arī savā ziņā arī viens no stūrakmeņiem latviešu pašapziņas celšanā. Šo vēstures lappusi par to, kādās jūrās un okeānos burājuši latviešu jūrnieki, tagad glabā Ainažu Jūrskolas muzejs, kuram arī šogad jubileja – 55 gadi.
Komunistiskā režīma paliekas joprojām var ieraudzīt īstermiņa īres apartamentos Rīgas centrā
Komunistiskā režīma paliekas joprojām var ieraudzīt īstermiņa īres apartamentos Rīgas centrā
Latvija tūlīt pēc neatkarības atjaunošanas atbrīvojās no daudzām komunisma un Padomju Savienības paliekām, un, sākoties karam Ukrainā, arī no Uzvaras pieminekļa. Mainīti daudzu ielu nosaukumi. Šobrīd šī vēstures posma taustāmas un skatāmas atmiņas var ieraudzīt muzejos, bet ne tikai. Izvēloties par naktsmītni kādus "Booking.com" pieejamos apartamentus Rīgas centrā, varētu rasties pārsteigums – pirmais, ko redz, ienākot īpašumā, ir boļševiku partijas līdera un pirmā Padomju Savienības vadītāja Vladimira Iļjiča Ļeņina bronzas krūšutēls. Arī sludinājuma atsauksmēs var redzēt izbrīnu par šādu iekārtojumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd