Latvijā
Par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizturēti 7 skinhedu subkultūras pārstāvji
(papildināts)
Par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizturēti 7 skinhedu subkultūras pārstāvji (papildināts)
Valsts policija 31. jūlijā aizturējusi 6 skinhedu subkultūras pārstāvjus, kuri uzskatu dēļ uzbrukuši citas etniskās piederības ēdienu piegādes kurjeriem. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. Ceturtdien, 1. augustā, par identisku noziegumu aizturēta vēl viena persona. Pieciem no aizturētajiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.
Sabiedrisko mediju uzraugu turpinās vadīt Siksnis
Sabiedrisko mediju uzraugu turpinās vadīt Siksnis
Par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētāju uz nākamo termiņu līdz 2025. gada 3. augustam vienbalsīgi ievēlēts padomes līdzšinējais vadītājs Jānis Siksnis, informēja padomē.
Pārbūvēs autoceļu starp Cesvaini un Jaungulbeni
Pārbūvēs autoceļu starp Cesvaini un Jaungulbeni
Sāk pārbūvēt reģionālā autoceļa Pļaviņas (Gostiņi)–Madona–Gulbene (P37) posmu starp Cesvaini un Jaungulbeni. Būvdarbus plānots pabeigt 2025. gada rudenī, informēja "Latvijas Valsts ceļi".
Baltkrievijas–Latvijas robežu liedz šķērsot lielam cilvēku skaitam
Baltkrievijas–Latvijas robežu liedz šķērsot lielam cilvēku skaitam
Valsts robežsardze aizvadītajā diennaktī novērsusi 81 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu. Tas ir viens no lielākajiem mēģinājumiem vienā dienā šī gada laikā. Kopumā šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 3600 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 12 cilvēki. 
Baltijas valstīs top kopīgs militārā mantojuma tūrisma tīkls
Baltijas valstīs top kopīgs militārā mantojuma tūrisma tīkls
Kā militāro mantojumu pārvērst par mūsdienu ceļotājam pievilcīgu tūrisma produktu? Par šo un daudziem citiem jautājumiem diskutēja Latgales tūrisma nozares eksperti, uzņēmēji un vēsturnieki. Starptautiskajos projektos visās trīs Baltijas valstīs top kopīgs militārā mantojuma tūrisma piedāvājums.   
Liepājas Sociālajā dienestā trūkst darbinieku
Liepājas Sociālajā dienestā trūkst darbinieku
Liepājas Sociālajā dienestā trūkst darbinieku, turklāt nesen veiktā aptauja liecina, ka daļa no patlaban strādājošajiem meklē citu darbu. Pašvaldība un arī Labklājības ministrija sola rast risinājumus, bet tas attiektos vien uz nākamo gadu.  
Zemgalē plūdos izmirkušos arhīva dokumentus nodod restauratoru rokās Rīgā
Zemgalē plūdos izmirkušos arhīva dokumentus nodod restauratoru rokās Rīgā
Pamatīgu postu plūdi nodarījuši Zemgales reģionālā arhīva dokumentiem – ūdens aumaļām plūdis uz vēsturiskajām liecībām. Lai glābtu dokumentus, to daļa steigā pārvesta uz Rīgu, kur tie nonākuši restauratoru rokās. Ēka Jelgavā, kur atrodas arhīvs, jau ilgstoši ir avārijas stāvoklī. Dabas stihijas radītā ārkārtas situācija, iespējams, paātrinās atbildīgo amatpersonu rīcību, lai lemtu par jaunas vietas atrašanu arhīvam.
Mežaparkā Rīgā mazdārziņu vietā šogad sāks būvēt sākumskolu; vietu dobēm ierīkos citviet
Mežaparkā Rīgā mazdārziņu vietā šogad sāks būvēt sākumskolu; vietu dobēm ierīkos citviet
Mežaparkā Rīgā šogad sāks būvēt sākumskolu, trešdien, 31. jūlijā, domes ārkārtas sēdē nolēma deputāti. Galvaspilsētā tā būs pirmā jaunuzceltā skola kopš neatkarības atjaunošanas. Projekts izmaksās 13,5 miljonus eiro, no kuriem lielāko daļu pašvaldība grasās aizņemties no valsts maka. Sākumskolu būvēs tagadējo mazdārziņu vietā. Audzēt tomātus un gurķus pašvaldība iedzīvotājiem piedāvāšot citviet Mežaparkā. Tiesa, izraudzītā teritorija ir krietni mazāka, to izmantot varēs vien aptuveni puse no tagadējām ģimenēm, norādīja vietējā apkaimes biedrībā.  
Rēzeknes pagaidu administrācija atsauks pieteikumu Satversmes tiesā par domes atlaišanu
(papildināts...
Rēzeknes pagaidu administrācija atsauks pieteikumu Satversmes tiesā par domes atlaišanu (papildināts)
Rēzeknes pašvaldības pagaidu administrācija trešdien nolēma atsaukt pieteikumu Satversmes tiesā (ST) par pilsētas domes atlaišanu, cita starpā šo soli pamatojot ar pašvaldības finanšu problēmām. Administratori uzsver, ka palikt pieteicējam lietā par to, vai viņu pašu iecelšana bijusi likumīga, to diskreditētu. Savukārt atstādinātais mērs un atlaistais deputāts Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvija") vērtēja, ka deputāti rīkojušies "efektīvi".
Bijušais padomes loceklis: «Rail Baltica» sākotnējās aplēses bija reālas, vēlāk sagribējām «Mersedes...
Bijušais padomes loceklis: «Rail Baltica» sākotnējās aplēses bija reālas, vēlāk sagribējām «Mersedesu»
Neordināru lēmumu trūkums, kovida laika ietekme, arī nespēja vienoties ar kolēģiem pārējās Baltijas valstīs – ar šiem faktoriem projekta "Rail Baltica" realizācijas kavēšanos par vismaz pieciem gadiem un ievērojamu sadārdzinājumu komentēja projekta pārvaldībā kādu laiku iesaistītie Dins Merirands un Edvīns Bērziņš. Viņus šodien, 31. jūlijā, iztaujāja "Rail Baltica" projekta īstenošanas trūkumu parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti.
FOTO: Vērienīgākās mācības Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vēsturē
FOTO: Vērienīgākās mācības Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vēsturē
Aizvadītās nedēļas nogalē Līgatnē notika Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) 15 gadu jubilejas pasākums "NMPD Spēks", kura ietvaros risinājās vērienīgas mācības ar lielāko cietušo skaitu dienesta vēsturē, lai trenētu un stiprinātu NMPD gatavību dažādām ārkārtas situācijām un notikumiem, paziņojumā medijiem informēja dienests.
Iecere aizliegt Latvijā uzturēties auto ar Baltkrievijas numuriem: deputāti pārmet ministrijām absol...
Iecere aizliegt Latvijā uzturēties auto ar Baltkrievijas numuriem: deputāti pārmet ministrijām absolūti negatavu likumprojektu
Latvijā iecerēts liegt uzturēties Baltkrievijā reģistrētām automašīnām, bet Saeimas atbildīgā komisija pie tā turpinās strādāt septembrī, jo komisijas sēdē ministrija tika kritizēta par absolūti negatavu likumprojektu. Secināts, ka Tieslietu ministrijas izstrādātais likumprojekts vēl jāuzlabo un tas vien nedaudz atšķiras no tā, ko komisija noraidīja jau pavasarī.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd